Mijn kleine baby is 1 jaar en omdat ik graag updates terug lees, vertel ik jullie graag een beetje over mijn grote baby. Het is meer een ‘wat kan mijn baby’ post, maar zo leuk om later terug te lezen. <3

1 jaar

Stappen

Ze stapt nog niet, maar ik weet dat ze het kan. Ze mist zelfvertrouwen om het alleen te doen. Als ik mijn hand geef, kan ze het wel. En ze gebruikt mijn hand zelfs niet. Gewoon het idee dat ze mijn hand vast heeft is voor haar voldoende. Net hetzelfde met alleen staan. Ze kan alleen staan, maar niet zonder dat ze mijn vinger vast heeft. Ik heb ze zelfs al eens zien hurken zonder om te vallen. 

Maakt op zich ook helemaal niet uit, ieder kind op zijn eigen tempo.

Praten

Net zoals haar zus is ze een echte taterwater. Ze pikt heel snel op en kan goed intonaties nadoen waardoor het soms lijkt alsof ze woorden nazegt.

‘Klaaaaa’ = klaar
‘Da & die’ gecombineerd met haar vingertje om aan te duiden wat ze wil hebben.
‘Daaaa’ met bijhorende gebaar om iedereen gedag te zwaaien. 
Natuurlijk ‘mama’ en ‘papa’
Het gebaar voor drinken en een woordje dat erop lijkt

Slapen

Tot voor kort werd ze nog elke drie uur wakker om te drinken. (Nu ik de update van Ellie terug lees, zie ik dat het daar exact hetzelfde ging.) Dan werd ze nog maar één keer wakker en afgelopen drie dagen sliep ze volledig door. Van 20u tot 7u. 

Overdag doet ze nog één dutje van ongeveer 2 uur, een beetje minder als Ellie thuis is. In een appartement is het nogal moeilijk om aan een driejarige te vragen om een beetje stiller te zijn.

Eten

Oone kan eten, maar echt goed eten. Ik heb het idee dat Oone alles eet en de hele dag door eet. Ze krijg nog borstvoeding, maar overdag heeft ze daar geen ‘tijd’ voor. Dan is ze volop bezig met vast voedsel. Haar favoriete maaltijden zijn macaroni en spaghetti.

Karakter

Ik vind Oone een pittige dame. Ze weet heel goed wat ze wel of niet wil en zal dit ook duidelijk laten merken. Met een grote zus die graag komt plagen, leer je al snel dat je moet gillen om je ‘gelijk’ te halen. Jammer genoeg gebruikt ze dat nu altijd om haar zin te krijgen.

Oone is best verlegen en het duurt altijd even voor ze los komt. Eenmaal op haar gemak is ze heel zelfstandig en speelt ze goed alleen. Haar favoriete bezigheid is spelen met de knikkers. Ik heb de knikkers heel lang weg genomen als ze daarmee wilde spelen, maar ze kan er zo mooi mee spelen (zonder ze in haar mond te steken). Zolang we erbij blijven zie ik ook helemaal geen probleem.

Ze houdt zo van knuffelen en dat vinden wij hier thuis helemaal niet erg. Ellie is niet zo’n knuffelaar, dus wel fijn dat Oone dat wel is. 

De tijd vliegt, dus ik ga nog wat volop genieten van mijn peutertje. 

X Jess

2 thoughts on “Oone 1 jaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.