Gewoon eens een update, moet ook kunnen. Hoe gaat het nu post partum met mij?

Post partum

Terwijl ik dit schrijf, zijn mijn nagels aan het drogen (gewaagd, ik weet het). Even sta ik stil bij dit moment, want ik ben gewoon mijn nagels aan het lakken. Hoelang is dit niet geleden?

Sinds een tweetal maanden slaapt Ellie door in plaats van elke twee uur wakker te worden. Wat meer slaap doet wat met een mens. Ik sta vrolijker op en kan meer aan in een dag. Ik heb energie. Ik krijg gewoon dingen gedaan.

Ellie doet overdag in plaats van twee korte dutjes, af en toe één lange dut. In die tijd kan ik ook zoveel doen. Nooit geweten hoeveel je klaar krijgt in anderhalf of twee uur tijd. Ik kan douchen, een aflevering op Netflix zien, een afwasmachine inladen en nog iets eten. Om haar daarna vrolijk uit bed te halen (oké, zij is niet altijd even vrolijk na haar dutje). Vandaag deed ze zelf een dutje van drie uur. Ik begon ongerust te worden begot.

Zelfzorg

Ik doe weer meer voor mezelf, zoals men nagels lakken. Het is iets heel klein, maar als je tien jaar lang je nagels elke zondag lakt, is het ineens raar om een jaar geen nagellak te dragen. Dit is nu de derde week op rij dat ik er tijd voor kan maken. Dat ik ook redelijk zeker ben dat ik niet moet gaan voeden.

Ik plan ook om in januari terug te sporten en gezonder te eten. Ik wil graag terug wat fitter zijn. Gedaan met luieren en snoepen. De energie die ik terug heb, moet ik optimaal gaan gebruiken. Bij een fitter lijf hoort bij mij ook een gelukkigere Jessica. Waarom ik januari kies? Niet omdat het nieuwe jaar dan begint, maar omdat ik niet ‘nee’ kan zeggen tegen al dat lekkers tijdens de feestdagen.

Onlangs ging ik voor het eerst weg zonder Ellie. Papa bleef thuis en ik ging een cursus volgen. Toegegeven dat het een beetje vreemd was zonder mijn baby peuter, maar ik heb ervan genoten. Gewoon eens Jessica zijn.

Heerlijke peuter

Ik geniet ook enorm van mijn peuter, zoals je hier al kon lezen. Ze kan zoveel meer en dat maakt mijn dag echt gemakkelijker. Ik moet niet meer raden wat ze wil, ze kan het duidelijk maken. Ik moet haar niet overal naartoe dragen, ze kan me gewoon volgen en zelf stappen. Ze kan zichzelf ook wat beter bezighouden, waardoor ik de taken overdag gedaan krijg en niet meer als ze in bed ligt en waardoor ik meer tijd heb voor andere dingen (zie boven).

Ik vond ook weer even tijd om te naaien en dan werd meteen duidelijk dat ook dit iets is dat ik gemist heb. Zie ik zo even mama’s op Instagram met meer of jongere kindjes outfit na outfit tevoorschijn toveren. Veel bewondering voor die naaiende mama’s. Stilletjes aan schiet ik ook terug in gang.

Zo probeer ik ook wat meer tijd te maken voor manlief en men vriendinnen. De vriendinnen zitten bijna allemaal ingepland in de vakantie en een date met manlief zit er ook aan te komen. We gaan er geraken en dit meer dan één jaar na de bevalling. 🙂

Zo, dat wilde ik even snel kwijt. Ook eens vertellen dat het goed gaat. Dat mag ook eens.

Hoelang duurde het bij jou voordat je je weer jezelf voelde?

X Jess

8 gedachten over “15 maanden post partum, al een beetje meer mezelf”

 1. Hier na 16 maanden nog steeds om de 2 à 3u wakker ’s nachts. Heb je iets gedaan om ze te laten doorslapen of is het vanzelf gekomen?
  Ondanks dat slaaptekort voelde ik me vrij snel weer de oude. Een tweede kindje gaat nu eenmaal makkelijker mee in het ritme van alledag. Met een eerste moet je een nieuw ritme zoeken, en dat duurt langer.
  Sinds 2 weken lak ik ook opnieuw mijn nagels. Wordt hopelijk een gewoonte op woensdagnamiddag met de oudste dochter, een echt meisje (geen nood, zij krijgt special kindernagellak!). Heerlijk hé 🙂

  1. Ze lag tot 11 maanden naast ons en met in haar eigen bed te liggen is ze beginnen doorslapen. Hier is ze ons eerste en vooral naar mijn eigen zorg toe, was dit een hele aanpassing. En wat leuk, samen nagels lakken #lifegoal

   1. En ligt ze dan bij jullie op de kamer of op een eigen kamer? Ik twijfel enorm hierover… Zoontje slaapt in zijn eigen ledikant naast ons en als het nodig is slaapt hij naast mij. Maar komt dus elke 2-3 uur voor een slokje drinken… En is ook niet tevreden met een aai over de bol en ‘ga maar weer lekker slapen’. Dan is het echt huilen geblazen… Hij is nu 15 mnd.

    1. Op 11 maanden hebben wij de overgang gemaakt. Juist omdat we wilden weten of ze wakker werd door ons en omgekeerd. Met een klein hartje alleen gelegd. Maar ze slaapt sindsdien door. Moest dit niet zo zijn, zou ze nog bij ons liggen hoor.

 2. En terwijl ik dit artikel lees, zit ik ook mijn nagels te lakken (voor het kerstfeest morgen).
  Me-time, maar ook qualitytime met wie je lief hebt is belangrijk. Het is in’t begin wat zoeken naar een goed evenwicht. De leeftijd van 1 jaar is een mooie leeftijd om je kindje stilletjes aan wat losser te laten en de spiegel weer wat meer naar jezelf te richten. Geniet ervan! 😀
  Ester onlangs geplaatst…Onze preventieve behandeling voor eczeem bij JulesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.