In het verre Mechelen ligt een plek waar wetenschap en plezier samenkomen. Ik heb het over Technopolis. Dat is voor mij echt nostalgie, want als ik kind heb ik redelijk vaak Technopolis bezocht. Zowel met mijn ouders als met school. Na toch 10 jaar –denk ik- het niet meer bezocht te hebben, besloten we het samen met onze uitbundige peuter het er op te wagen.

Museum of kinder-doe-centrum?

3

Technopolis is een doemuseum maar sinds 2006 hebben ze er een kinder-doe-centrum deel bij. Toegankelijk vanaf 4 jaar maar peuters kunnen zich hier ook perfect uitleven. Het kinder-doe-centrum is verdeeld in verschillende delen namelijk: De stad, het park, de werf en themazone Mijn Lichaam. Driemaal raden waar onze peuter het meeste zin in had? Inderdaad ‘de werf’ want die had namelijk een trap en een schuin dak. Ideaal voor te klimmen.

De stad

Naamloos

De Stad had een pizzarestaurant waar kinderen zelf pizza konden maken met ingrediënten gemaakt uit vilt. Je kan als ouder gezellig plaats nemen in het restaurant gedeelte en de kinderen kunnen zich uitleven in de keuken. Bij de garage staat er een echte auto waar ze in kunnen en met bijhorende interactieve drukknoppen krijg je zelfs geluiden te horen uit de garage. Zoals in elke stad is er ook een supermarkt waar je zowel klant als bediening kan spelen. De kleine minikarretjes zijn echte ideaal voor te leren stappen of nog beter om te racen. Over de supermarkt was er een echte bank met bijhoorende kluizen. Persoonlijk vond ik dit het minst leuke, want je kon er weinig interactief doen.

Het park

Het park staat vol met een grote berg waaronder je kan kruipen om zo de (nep) dieren te zien die vaak onder grond verstopt zitten zoals vossen, dassen en een mol. Ook kan je door een vlieg zijn ogen zien of eens in de schild van een schildpad kruipen. Weergod spelen door wolken te laten botsen of je groene vingers testen met een moestuin vol groentjes.

De werf

1

Naast de stad had je de werf waar je kleine hartendief echt wel kan losgaan met dakpannen om een echt dak te maken. Ook kan hij een kraan bedienen om met mega legoblokken een echt huis te bouwen. Er liggen ook kussens om een iglo te bouwen, maar in ons geval zaten daar de ouders op (inclusief wij) die hun kleine spruit in het oog hielden. Wat meer bankjes zouden welkom zijn of een doe-het-zelf-pakket banken maken is ook een optie.

Mijn lichaam

Als laatste hadden we de themazone mijn lichaam, hier vond Matteo alleen de echte ziekenwagen het leukst. Het grote gebit met bijhorende tandenborstel of zet-het-lichaam-terug-in-elkaar spel was meer voor de oudere kinderen.

 

 

Dus zoals jullie horen echt een aanrader om deze vakantie eens een uitstap te maken naar Technopolis! De rest van het museum kan je ook nog bezoeken met je peuter want er is een heel groot deel waterexperimenten wat jammer genoeg was afgesloten toen wij er waren. Maar van vroeger kan ik me herinneren dat het wel altijd een grote hit is bij kinderen.

Op de website van Technoplis vind je de praktische info maar wat belangrijk is dat kindjes tot 3 jaar gratis zijn. Dus hop hop allen naar Technopolis!

 

Xxx Cindy

 

 

Facebook Comments

2 thoughts on “Cindy | Daguitstap naar Technopolis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!