Matteo is nu 18 maanden. Dat betekent dat de babytijd blijkbaar officieel voorbij is. Voor ons blijft hij natuurlijk een baby maar op papier is het een peuter. Wat wel kan kloppen want de peuterpuberteit is ook begonnen volgens mij. Maar een mooi moment om eens terug stil te staan bij wat we als nieuwbakken ouders te veel of te weinig hebben aangekocht. Welke miskopen van babyspullen hebben we gedaan?

Naamloos 18 maanden, oh help waar is mijn kleine baby naar toe?

 

Superkoop!

 • Draagdoek of ergonomische draagzak: hoe hebben we ooit zonder geleefd?
 • Tetradoeken… veeeeeeeeel tetradoeken je kan ze echt voor alles gebruiken!
 • Co-sleeper: wij hadden een campingbedje naast ons bed staan maar eigenlijk is dat toch onhandig want Matteo is snel in ons bed verhuisd. Heeft nu wel een bedje naast ons dat aan onze kant open is zodat hij gemakkelijk aan de borst kan. Mijn zus heeft toch op aanraden een co-sleeper gekocht en nu ik het zie zou ik het toch ook gekocht hebben.
 • Fietskar/bakfiets: als je net zoals wij een baby hebt die de maxi-cosi haat, dan ga je opeens heel veel fietsen. Ideaal want het is ook gezond.
 • Wasbare luiers en billendoekjes: dit hebben wij niet vanaf de geboorte gebruikt maar als ik de tijd zou terug mogen draaien zou ik het onmiddellijk doen. Beter voor het milieu, beter voor de poep van Matteo en het ziet er zo schattig uit!

Miskoop!

 • Een badje met staander: Zo’n onding, je kan het nergens kwijt. Ik zou het niet meer opnieuw kopen en Matteo gewoon in de wasbak wassen tot hij in bad kon. Als je dan toch een badje zou willen kopen, koop er dan eentje dat je in elkaar kunt vouwen. Neemt minder plaats in. Jessica heeft zo eentje van Stokke, super handig ding. Ze nam hem zelfs mee op vakantie
 • Niet ergonomische draagzak: die met een verhard achterpand of niet in M-houding kunnen, zijn no-go.
 • Te veel verzorgingsproducten op voorhand kopen: wij hebben een mega voorraad Mustella in de kast liggen. Zelf aangekocht maar toen veraste mijn tante ons met een MEGA zak Mustella want ze werkt in een apotheek. Plus: je krijgt in het ziekenhuis ook nog eens een starterset. Wachten dus met aankopen, hoe goed het ook ruikt…
 • Jeansbroeken voor baby’s: komaan wie heeft dat ooit bedacht? Ik heb 2 exemplaren gekregen maar weet je hoe vervelend die zitten? Matteo kon niet bewegen als hij die aanhad. Wacht tot hij kan stappen dan ziet het er 10x schattiger uit.

Naamloos1

Als je een handige omi hebt zoals ik dan heb je tenminste leuke broekjes waar hij wel in kan bewegen.

 

Wat was jouw superkoop of miskoop?

Xxx Cindy

Facebook Comments

4 thoughts on “Cindy | Babyspullen: een superkoop of een miskoop?”

 1. Super aankopen: Medela borstkolf, draagdoek en Tula, grote tetradoeken, wasbare luiers, Cheeky Wipes, Tripp Trapp, happy mat

  Miskopen: melamine bordjes en bestek voor baby’s (is hier speelgoed in haar keuken), dure babyfoon, verzorgingsproducten (ik kom een jaar toe met 1 fles shampoo en 1 tube billencreme)

 2. Wij wassen 1,5 jaar later ook nog steeds met die eerste stapel Nustellaflacons. 😄
  Onze beste aankoop: een Cocobelt om die loodzware MaxiCosi op je schouder te hangen en een kuipje om op de Stokkestoel te hangen zodat baby (zelfs vanaf dag 1 ) op een aangename hoogte naast je kan liggen terwijl je aan tafel zit.
  Resaarcle onlangs geplaatst…FeestgedruisstilteMy Profile

 3. Super aankoop. Tula draagzak. Sneller dan een doekknopen. Makkelijk ook voor vriendlief.
  En je kan makkelijk overal tussendoor lopen. (denk aan haast in supermarkt of drukke plekken braderieën)
  Miskoop wil ik het niet noemen maar de commode heb ik eigenlijk vrij weinig tot niet gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!