Waarom zijn moeders zo streng voor zichzelf? We spiegelen ons aan de mooie prentjes op Instagram, Facebook, … Maar weet dat het niet altijd perfect is, mensen (ook ik) delen wat ze willen dat je ziet. Niet veel mensen zullen ook de slechte momenten/foto’s delen. Daarom bedachten Romina (Big City Life) en Annelore (Compleet Geluk) deze #ouderzonden reeks om bij elkaar te kunnen ‘binnen’ kijken. Elke maandag zetten we allemaal samen een hoofdzonde in de kijker. Vandaag starten we met de hoofdzonde Superbia (hoogmoed – ijdelheid). Waar ben ik sterk in? Waar ben ik goed in?

Eigen stoef stinkt

Ergens hebben we allemaal geleerd om vooral niet te luid te benadrukken waar we zelf goed in zijn. Andere zouden maar eens moeten denken dat je een dikke nek hebt. Ik vind dit om te starten ook een hele moeilijke.

Als het gaat om ons gezin, vind ik dat ik goed kan organiseren. Ik weet altijd waar we moeten zijn en hoelaat. Ik zal er ook voor zorgen dat iedereen op tijd opstaat, aangekleed geraakt (delegeren noemen ze dat) en alle spullen ingepakt staan om te vertrekken. Ook in huis is organiseren mijn hobby en manlief weet dit zo goed. Als hij iets zoekt in huis, hoeft hij het maar aan mij te vragen. Alles in huis heeft een ‘vaste’ plek en ik zorg er ook voor dat alles op zijn plek blijft liggen. Hoe vinden mensen anders datgene dat ze moeten hebben op het moment dat ze het nodig hebben? (Antwoord gerust op deze vraag 🙂 ).

Of dit echt een goede eigenschap is, weet ik niet maar ik ben best consequent. Als mama ‘nee’ zegt, is het 9 van de 10 keer ook echt nee. Ik vind dit vooral heel gemakkelijk. Ellie weet dit heel goed, en zorgt ervoor dat we weinig in discussie gaan. Zij weet gewoon heel goed dat ik niet van gedacht zal veranderen. Ik zie dat dit bij papa anders is, en dat zij vaak in discussie gaan en dit bij beide frustraties geeft. Het is niet altijd gemakkelijk om voet bij stuk te houden, zeker niet als ze alles bij elkaar krijst of blijft doordrammen, maar de keer erop weet ze dat die scene niet helpt en kunnen we gewoon verder.

Nu merk ik dat ik vooral dingen opsom die te maken hebben met mijn gezin, maar momenteel is dat hetgeen dat mij voornamelijk bezig houdt. Misschien kan ik ook zeggen dat ik goed ben in de weg (terug) vinden, soep maken, doen alsof ik kan naaien en Pinterest knutsels maken.

Hoe zit dat bij andere mama’s?

Op de blogs van Romina en Annelore staat een lijst met de andere bloggers die deelnemen aan deze reeks. Neem daar zeker ook een kijkje.

Tot volgende week met een nieuwe zonde.

Jess

 

 

Facebook Comments

8 thoughts on “#ouderzonden | Superbia – Eigen stoef stinkt?”

  1. Herkenbaar! Hier gaat dat ook zo, Mr Lazy Bird vraagt dan ‘Schat, weet jij waar dat grijze schroefdingetje ligt dat aan dat gele draaispul hing? Zo met een blauw randje.’ En dan zeg ik: kijk eens in het bakje op de keukentoog (waar alles ligt waarvan ik BEGOT niet weet wat het is) en dan krijg ik zo’n blik vol verafgoding terug: ‘Dat jij dat WEET!’. Haha!

    X Lazy Bird

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!