Een week verder, dus een nieuwe ouderzonde voor jullie. Leuk om te zien hoeveel bloggers er al meedoen aan de #ouderzonden reeks. (De lijst vindt je hier) Vandaag hebben we allemaal het over avaritia (hebzucht – gierigheid). Iedereen heeft wel iets dat ze niet graag delen met anderen. Denk aan die keer dat je stiekem in de keuken het laatste koekje at of die reep chocolade naar binnen speelde. Ik deel best veel met mijn gezin, maar er zijn toch een aantal dingen waar zij moeten afblijven.

Jess doesn’t share

Food! Ik heb het vooral lastig met het laatste van iets. Je mag mij altijd vragen om te proeven of een stuk, maar niet als dit het laatste en dit telt voor alles (niet alleen snoep). Manlief deed dit vroeger zo vaak. Dan hield ik het lekkerste als laatste op mijn bord (want ik sluit graag een maaltijd af met het lekkerste) en dan prikte hij het zo van mijn bord. Daar kan ik dus NIET tegen. Gelukkig zijn mijn dochters nog niet op dat punt. Het is soms eerder een strijd om er iets in te krijgen bij Ellie.

Ik denk ook dat ik meer kan delen met mijn kinderen dan met mijn partner. Wie kan er ook ‘nee’ zeggen tegen zo’n lieve snoetjes? Als ik echt iets niet wil delen, dan eet ik het ook gewoon stiekem op. 😉

Gierigheid

Ook die hoort er deze week bij. Ik moet zeggen dat ik best gierig ben en ook hier minder gierig voor de kinderen dan voor mezelf. Ik vind bijvoorbeeld 60 euro voor een jurk veel geld, nochtans draag ik die jurk dan tot ze echt versleten is. Voor de meisjes gooi zonder verpinken mijn hele winkelwagen vol met kleding. Natuurlijk denk ik ook wel na over wat ze écht nodig hebben, maar zal ik mij minder druk maken over de prijs.

Ik zal ook eeuwig twijfelen bij een dure aankoop. Wist je dat ik soms maanden doe om iets te kopen? Nadenken – prijzen vergelijken – merken vergelijken – reviews opzoeken – … om dan uiteindelijk bij mijn eerste gedacht te blijven. Frustrerend hoor. Als het gaat om een aankoop die we als gezin maken, hakt manlief altijd de knoop door. Anders hadden we bijvoorbeeld onze bakfiets nog niet gehad.

Misschien niet heel netjes om toe te geven, maar als we met een aantal mensen op restaurant gaan zal ik altijd voorstander zijn om op te tellen wat je zelf hebt gegeten en gedronken. Ik probeer gewoon altijd op te letten wat een maaltijd kost en niets zo vervelend om dan te gaan eten met mensen die er helemaal niet naar kijken. Manlief zal altijd de rekening in 2 (3-4-5-..) doen, ongeacht wat iedereen at of dronk. En aangezien ik bijna altijd mét manlief ga eten, gaat de rekening altijd netjes in 2 (3-4-5-…).

 

Wie dacht dat we hier alleen maar gingen stoefen over onszelf heeft het dus helemaal mis. Best gek om jezelf even bloot te gooien, maar het doet ook deugd. Nu hoop ik dat ik niet alleen ben met zo’n vervelende kantjes.

Volgende week zien we elkaar weer!

X Jess

Facebook Comments

6 thoughts on “#ouderzonden | Avaritia – Jess doesn’t share …”

  1. Ik denk hetzelfde over die rekening.. naargelang wat de rest at of dronk zal ik zeggen. Voornaamste reden: ik drink geen wijn of bier of… hoogstens een apero + ik neem zelden een voorgerecht. Mijn rekening is dus sowieso lager 😉
    Over wat ik wel of niet deel met miss M denk ik nog na 😀

  2. Haha, ik herken jou hier helemaal in 😄 ik ben het omgekeerde denk ik. Ik vind delen hélemaal niet erg; als ik uit eten ga dan mag het ineens goed zijn en kijk ik niet naar de prijs (we doen dat sowieso nog amper met de kinderen) en als we iets willen, doen we dat gewoon meteen 😂 ML en ik zitten ook meteen op dezelfde golflengte dus da’s wel handig. Ik ben wel gierig op andere vlakken, vooral op kleren en producten voor mezelf. De kinderen daarentegen hebben alles wat ze nodig hebben.
    Mama Naturelli onlangs geplaatst…Zeg nee tegen de wegwerpmaatschappij | Klean Kanteen winactieMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

error: Content is protected !!