IMG_6822

De foto is dit keer wat minder. Het vriendje was een hele week en is vanochtend weer vertrokken voor zijn werk. Het is alweer drie weken geleden, dus moesten we het gisteren doen met de laatste zonnestralen van de dag.

De baby weegt ongeveer 2600gr. De vorige echo werd gemaakte door een andere gynaecoloog omdat we een gedetailleerd beeld moesten hebben van het hartje omdat mijn broer een hartafwijking heeft (die echo was trouwens helemaal in orde). Die gynaecoloog had gezegd dat ze een zware baby ging zijn. Gelukkig kon mijn eigen gynaecoloog van de week zeggen dat ze nog steeds een mooi gemiddeld gewicht heeft.

Hoe ver ben ik? 36 weken vandaag. Nog vier weken te gaan, het komt dichterbij!

Slaap? Ik denk dat ik niet meer weet wat slapen is. Moeder natuur heeft het toch raar geregeld hoor. Je slaapt niet meer om dan na de geboorte ook niet te slapen. Je zou denken dat moeder natuur er voor zou zorgen dat je tot het einde een zalige nachtrust hebt :-). Ik heb verschrikkelijke pijn in mijn heupen/bekken/onderrug. Ik denk dat ik het meeste van mijn tijd in bad zit. Dag en nacht liggen volledig door elkaar, ik slaap max 1 u per keer.

Cravings? Dorst! Vooral s’avonds heb ik heel veel dorst. Ik probeer vooral water te drinken, ijskoud water. Soms snak ik echt naar een ice tea of zeldzaam naar een cola.

Stemming? Best oké. Alles is in orde en ik ben nu aan het wachten. Ik ben vooral nieuwsgierig.

Ik heb al wat last van oefenweeën en van de week had ik even een moeilijk momentje. Maar dit komt vooral door het slaaptekort, dan kan je al wat minder verdragen.

Symptomen?
Zo wat hetzelfde als in week 33. Enkel mijn heupen/bekken en onderrug lijken erger en erger te worden. Ik kan niet zitten, liggen of staan. Ik probeer die houdingen af te wisselen vanaf het niet meer te houden is. Ons bad wordt hier ook volop gebruikt en ik kreeg voor mijn verjaardag allemaal bad producten (zalig)

Beste moment? De suikerbonen zijn klaar! Alles zit in de zakjes en de decoratie voor erbij is ook af. Het was een leuk momentje met ons tweeën.

Andere?
* Ze is helemaal ingedaald en ik heb nog geen ontsluiting. Wel leuk om te weten dat al die pijnlijke indalingsweeën niet voor niets zijn geweest.

* Ik liet deze week ook mijn kinkhoest vaccin laten zetten in mijn bil. Woensdag liet ik hem zetten en vandaag heb ik nog altijd het gevoel dat ik een blauwe bil heb. Mijn broer had al laten weten dat het best een pittig vaccin was en ik ben blij dat hij niet in mijn arm werd gezet. Ik zou het vervelender hebben gevonden om zolang een stijve arm te hebben.

* Ik was vrijdag jarig en kreeg het mooiste cadeautje. Het vriendje vond voor mij iemand die een zwangerschapsmassage geeft aan huis. Ik mag haar donderdag verwachten en kijk er zo naar uit. Ik mag niet bevallen voor donderdag, want die massage is echt iets waar ik naar uitkijk.

* Ik heb altijd problemen gehad met mijn gewicht. Ik had dus heel veel schrik om superveel bij te komen en heb echt mijn best gedaan om op mijn eten te letten. Ik ben dan ook best trots op mezelf dat ik tot hiertoe ‘maar’ 10 kilo ben bijgekomen. Af en toe mag je jezelf een schouderklopje geven.

_IGP1034

Hop naar de volgende!
X Jess

(Tip voor nieuwe lezers/volgers : je kan altijd onderaan je email-adres achter laten en dan krijg je een automatische email als er een nieuw bericht online komt. Je kan ook altijd mijn facebookpagina liken.) 

Vorige bump update: week 33
Volgende bump update: week 38

4 gedachten over “36 week bump update”

  1. Zo’n mooie buik!! Nu is het allemaal spannend aan het worden he. Amai, zo ne massage had mij ook nog wel deugd gedaan 🙂 Bekijk het positief, die pijn (is door de indaling) is snel weer weg na de bevalling, en dan kan je weer heerlijk liggen…. 🙂

  2. Pingback: 38 week bump update | Powered by flowers
  3. Pingback: 33 week bump update | Powered by flowers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.