Natuurlijk vertel ik jullie ook graag hoe het gaat met die lieve schat van ons. Ze werd 9 maanden oud en daar hoort een blogbericht bij.

9 maanden oud

9 maanden oud

(Samen) Slapen

Het slapen is hier nog altijd een ramp. Zoals ik al eerder zei. Ellie sliep tot haar drie maanden van 22u tot 7u. Daarna werd ze elke drie uur wakker en de laatste tijd is het zowat elk uur. Tot vorig week sliepen wij samen. Ellie in de co-slaper of bij ons in bed. Ik vond het gemakkelijk om dan snel bij haar te zijn, als ze me nodig had. Na weken geen oog dicht gedaan te hebben, wilden we toch eens wat anders proberen. Hoe graag ik haar ook bij mij heb, we moesten wel eens iets proberen. We hebben de co-slaper terug verandert in een gewoon bedje. Ze ligt nog steeds in onze kamer, maar een beetje verder weg. We willen eens zien of ze op die manier wat beter slaapt. Misschien houden we elkaar wakker? De eerste twee nachten deed ze het alvast beter, maar drie keer wakker worden tussen 12 u en 7u is nog steeds heel veel.

Ontwikkeling

Die lieve schat zit, staat, kruipt en begrijpt zoveel meer. Die kleine baby is er niet meer, ze weet heel goed wat ze wel en niet wil. Mevrouw heeft een karakter.

Na maanden heen en weer te rollen heeft ze door dat ze ook kan kruipen om ergens te geraken. Haar knieën willen niet altijd mee, maar ze geraakt vooruit. Ze wil ook constant recht staan. Zitten en liggen is voor kleine baby’s mama!

Sinds twee weken kan ze ‘da-da’ zeggen en wuiven naar mensen. Super schattig om te zien. En als ze me nodig heeft, weet ze ook heel goed dat ze om ‘mama’ moet roepen. Geen idee of dit samenhangt met verdriet of ze echt doorheeft dat ik dan naar haar toe kom.

Tandjes

Ook die tandjes zijn komen piepen. De twee onderste kwamen vorig maand erdoor zonder problemen. Af en toe een klein zeurtje, maar voor de rest geen last. Die twee bovenste tanden, dat is een ander verhaal. Af en toe hoor je duidelijk aan haar huiltje dat ze pijn heeft en het heeft ook even geduurd voor ze er helemaal door waren. We houden ons al vast voor de hoektanden, want die kunnen blijkbaar ook enorm veel pijn doen.

We zijn ook begonnen met tanden poetsen. Super schattig om te zien en ze laat het zo goed doen. Hopelijk blijft dit zo ;-).

Stilletjes aan beginnen we hier te denken aan haar eerste verjaardag. Wat gaat de tijd snel!

X Jess

4 gedachten over “9 maanden oud | Ellie”

  1. Gaat hard he? En wat betreft slapen ken je ongetwijfeld mijn verhaal? Ik probeer het nu te accepteren, dat scheelt al een hoop. En in de vakantie moeten we toch al veranderingen aanbrengen in slaap patroon want met iedereen thuis gaan de dutjes moeilijk worden maar ik vind hem echt te jong om ze al over te slaan. Succes meis!
    Maai onlangs geplaatst…Nog een baby?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.