Gisteren reden wij naar Antwerpen want Oone had een afspraak bij Baby Spa – Precho. Het concept van een baby spa is niet helemaal nieuw voor mij. Ik had het al voorbij zien komen bij Nathalie. Beide waren ook enorm enthousiast. Als je op de website gaat kijken krijg je meteen een goed beeld van het concept. Het lijkt een beetje vreemd, maar ze hebben hun research gedaan en het is volkomen veilig. Niets anders dan genieten dus.

Baby spa

Huilbaby

Ondanks dat het er geweldig uitzag, had ik nog geen afspraak gemaakt. Omdat Oone zoveel krijste de eerste maanden durfde ik niet goed. Ik zag het niet zitten om met haar te gaan en misschien eerder stress te krijgen in plaats van te ontspannen. Ze heeft ook een hele lange periode gehad dat ze hysterisch werd in bad. Dus ik vergat het een beetje, totdat ik een mailtje kreeg van Precho. Ik kreeg het aanbod om samen met Oone te komen ontspannen. Dat kon ik nu toch niet laten liggen, dus met een klein hartje boekte ik een sessie (papa zag het trouwens helemaal zitten, gelukkig ging hij ook mee).

Baby spa

Meteen na het maken van de afspraak krijg je een mailtje met wat meer info. Zo moet je baby goed geslapen en gegeten hebben voor ze langs komen. Moest nu goed lukken dat Oone die dag geen dutje wilde doen, baby’s houden geen rekening met een planning, dat was duidelijk.

Bij het binnenkomen voel je meteen de kalme en rustige sfeer. Je wordt er letterlijk en figuurlijk warm onthaald. We waren eigenlijk net op tijd, waardoor we niet te lang in de (mooie) wachtruimte moesten wachten. We mochten dus meteen door naar de welnessruimte, waar de twee andere baby’s al aan het wachten waren. Die waren wél op tijd.

Baby spa

De welnessruimte bestaat uit drie jacuzzi’s en een plekje om later de baby’s te masseren. Je voelt je meteen welkom door de leuke lichtbordjes met de naam van je baby op. Hierdoor weet je ook meteen welke jacuzzi van jou is. Het is zo’n klein detail, maar zo’n dingen vind ik dan geweldig. Zoiets maakt je bezoek persoonlijk.

In de jacuzzi kunnen de baby’s dankzij de drijfring vrij bewegen in warm (lichaamstemperatuur), chloorvrij water. Je krijgt een wasbare (!) zwemluier en dan kan je je baby klaar maken om in het water te gaan. Eenmaal omgekleed komen ze je helpen om de drijfring aan te doen en krijg je ook nog extra uitleg. Oone had meteen de roze nijlpaard gespot die we thuis ook hebben. Die heeft ze heel het bezoek bij haar gehad.

baby spa

Hydrotherapie

Je begint de sessie met 20 minuten in het warme water. Oone had rustig de tijd om te dobberen en te spelen. Het is heel erg leuk dat je je baby kan zien spartelen door het glas. En je hoeft je echt geen zorgen te maken om de drijfring. Hij heeft een inkeping waar hun kin moet komen, wat maakt dat ze heel comfortabel zitten.

Ik kan je alvast zeggen dat Oone het geweldig vond. Na een minuut wist ik al dat ik me geen zorgen moest maken. Je zag dat ze even moest wennen, maar al snel verscheen er een grote glimlach op haar gezicht. Iedereen kon zien dat ze zat te genieten.

Door het drijven hebben de baby’s de volledige vrijheid om te bewegen en Oone maakte daar gretig gebruik van. Ze ‘zwom’ echt van links naar rechts, haar beentjes gingen alle kanten op. Ze had ook heel snel door hoe ze van houding kon veranderen. Toch iets helemaal anders dan spelen in het bad.

Baby spa

Babymassage

Na het zwemmen kan je samen genieten van een heerlijke babymassage. Ik zeg ook samen want zo’n Baby Spa sessie is niet alleen ontspannend maar versterkt ook de band tussen mama/papa en de baby. Ik merkte zelf dat je tijdens zo’n massage enkel bezig bent met je baby. Oone genoot, maar wij zeker ook. Even wat bonding-time, want het is niet altijd gemakkelijk om exclusief tijd te maken voor haar.

Weer een klein detail, maar ik vond het geweldig dat we konden kiezen voor een biologische olie tijdens het masseren.

Baby spa
Baby spa

Sleeping baby

Na de sessie werd benadrukt dat de kindjes tijdens of na een sessie honger kunnen hebben en nadien heel goed zullen slapen. Dit was voor Oone zeker het geval en we konden ook uitgebreid de tijd nemen om haar even te voeden in een aparte ruimte.

Baby spa

We waren nog geen twee seconden onderweg en Oone lag vredig te slapen. <3

Ergens jammer dat we de afspraak niet eerder maakten, want achteraf gezien was het ideaal geweest tijdens haar huilperiode. Ik zag haar echt ontspannen in het water en tijdens de massage. Ik denk dat het duidelijk is dat ik super enthousiast ben.

Je kan bij Precho terecht vanaf je baby 10 dagen is tot ze 6 maanden zijn. Wie weet gaan we nog snel eens op bezoek in de komende maand.

X (ontspannen) Jess

Eén gedachte over “Baby Spa – Precho | Heerlijk genieten met je baby”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.