Af en toe ga ik het op Het Nieuwsblad kijken naar de laatste nieuwtjes. Tussen al de serieuze artikels stond een artikel over de verboden namen in bepaalde landen. Ik vond ze zo absurd dat ik ze met jullie wilde delen. Geen idee hoe serieus we dit artikel kunnen nemen natuurlijk. De beste babynamen op een rij.

De beste babynamen (sarcasme)

Nederland: Jezus Christus, Rolls Royce, Tsjakkalotte, Tietje en Methadon.

Duitsland: Een vrij logische vind ik zelf: Duitsers mogen hun kind niet Adolf noemen. In Amerika zijn er dan wel kinderen die Adolf Hitler heten.

Denemarken: Een koppel wilden hun kind Anus noemen en dit mocht niet en werd dan maar ineens verboden.

Zweden: Een zweeds koppel wilden hun kind Brfxmnlllnprxvclmnssqlbb116 noemen (spreek uit: Liam). Hoe komen mensen eigenlijk op zoiets? Laten ze het broertje wat op het toetsenbord slaan en gebruiken dan dat resultaat? Zo grappig!

China: In china mag er niemand de naam @ dragen, waarom juist weet ik niet.

Nieuw-Zeeland: Talula Does The Hula From Hawaii, 4Real, Sex Fruit

Vreemde combinaties

In kader van dit artikel ging ik op zoek naar de meest bizarre namen. Er zijn veel bekende voorbeelden: hashtag, like, … Ik heb mezelf een uur kunnen bezig houden en mijn buikspieren deden pijn van het lachen. Ik geef je alvast een paar voorbeelden. Sommige moet je even luidop zeggen om door te hebben waarom het zo grappig/raar is.

K. Bouter
Claar Comen
Connie Comen
Izzy Van Gisteren
Anna Nas
Beau Ter Ham
Truusje Spetter-Kwak
Louwe Pruim
Hendy Keppy
Mieke Poppe (Draai de naam eens om, als je iemand beleefd wil aanspreken en met de achternaam eerst)
….

Ik zal toch proberen om 3 keer na te denken als ik later mijn kinderen een naam geef.

Kennen jullie nog leuke/bizarre of gênante namen?

X Jess

19 gedachten over “Deze namen mag je je kinderen niet geven (of denk je beter even over na)”

  1. hahaha geniaal artikel!! Ik heb vooral moeten lachen om Brfxmnlllnprxvclmnssqlbb116, het lijkt echt of iemand gewoon wat op het toetsenbord heeft staan rammen en Beau ter Ham :’)

  2. Ik vraag mij dan elke keer af of die mensen wel geschikt zijn als ouders als zij hun kinderen die namen willen geven. Sorry hoor, maar dat doe je dan alleen voor je eigen plezier en denk je niet aan het kind dat daadwerkelijk met die naam door het leven moet. Ja, mijn naam is ook apart, maar niet zo enorm als dit. X

    1. Een naam mag speciaal zijn, zolang het niet om te choqueren is of ronduit belachelijk is. Ik hou wel van speciale namen. 🙂

      1. Ja ik ook, daarom vind ik mijn eigen naam ook erg leuk, je hoort het niet zo vaak voorbij komen. Sommige celebs hebben hun kinderen ook namen gegeven waar ik ook niks van snap. Apart oke, maar wat jij zegt belachelijk of om te choqueren vind ik zielig voor het kind. X

  3. Pingback: Vreemde voornamen #2 | Powered by flowers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.