Gisteren vroeg iemand mij welke babyspullen ik zou aanraden. Naast de typische spullen, kwamen er nog enkele dingen in me op. Dat gaf mij meteen het idee voor dit bericht. Dit zijn de babyspullen die ik meteen opnieuw zou kopen.

IMG_8831

Ellie is nu een half jaar oud en ze kan nu zoveel meer. Ze rolt, zit, eet en begint ons duidelijk te begrijpen. Deze fase voelt als een mijlpaal in de babytijd. Zoals we in Antwerpen zeggen: ‘Het platte is eraf’.

Tijd om eens een opsomming te maken van de spullen die ik heel handig vond het eerste half jaar van haar leventje.

Babyspullen die ik meteen opnieuw zou kopen.

Zwangerschapsworst/borstvoedingskussen

IMG_8823

Ik heb het altijd mijn zwangerschapsworst genoemd, maar officieel is het een borstvoedingskussen. Ik heb al heel veel aan dit kussen gehad. Zowel tijdens mijn zwangerschap, als erna. Ik gebruikte hem om comfortabel te slapen, tijdens het voeden, om Ellie in te leggen en nu ligt het in haar bedje om ervoor te zorgen dat ze niet in haar slaap omrolt. Nu ze wat beter kan zitten, zou ik haar ‘alleen’ durven laten zitten met dit kussen achter haar.

Tetradoeken/Hydrofiele doeken

babyspullen die ik meteen opnieuw zou kopen

Ook hier zijn meerdere benamingen voor, maar het draait om het product. Wij noemen ze tetradoeken. De eerste week was het zo sukkelen met de borstvoeding. Door mijn overproductie hing ik constant vol melk. Ellie kreeg eigenlijk ook te veel melk binnen waardoor ze veel melk terug gaf. Deze doeken hebben mijn leven gered. Ik gebruikte er minstens 4 per dag en ze lagen overal in huis.

Nu ze wat minder teruggeeft, gebruiken we ze minder maar ze zijn nog steeds handig. Om de zon tegen te houden, om Ellie af te drogen, als knuffeldoek, …

Slaapzak van Ergococoon

babyspullen die ik meteen opnieuw zou kopen

Deze slaapzak stond op onze lijst. we hadden er eigenlijk nog nooit van gehoord. Het leek ons wel schattig en logisch dat een baby graag ingebakerd ligt. Deze slaapzak zit strak rond het lijfje en geeft een ingebakerd gevoel. Je kan kiezen om de armen vrij te laten of er mee in te steken. We hadden de slaapzak van 1 tot 3 maanden.

Voor erna hadden we een andere slaapzak gekozen. Een normale losse slaapzak voor de leeftijd van 3-6 maanden. Toen deze slaapzak te klein werd, moesten we dus op zoek naar een nieuw model. We zijn op een keer gewoon naar de winkel gereden en hebben de Ergococoon gekocht van 6-12 maanden. Omdat we er zo tevreden over waren.

Draagdoek

Draagdoek

Op de foto staat die van Babylonia, maar elke draagdoek is een geschenk uit de hemel. Niets zo zalig als je baby dicht bij je hebben. Ellie werd geboren voor de feestdagen en ik vond het heel gemakkelijk om ze in de draagdoek bij mij te hebben. Op die manier kon ik mee aan tafel zitten en had ik mijn handen vrij.

Ik vind het áltijd gemakkelijk om de draagdoek aan te hebben. Als je gaat winkelen hoeft je  maxi-cosi niet je hele winkelkar in te nemen. Als je gaat wandelen, hoef je geen rekening te houden met een wandelpad. Tijden het huishouden heb je je handen vrij…

Stokke bad + babyzitje

babyspullen die ik meteen opnieuw zou kopen

Dit badje is voor ons heel gemakkelijk omdat je het kan opvouwen. Wij hebben hier niet zoveel plek een gewoon bad neemt best veel plek in beslag. We waren niet helemaal overtuigd of we het babyzitje wilde kopen, maar dat ding is fantastisch. Je hoeft je baby niet echt vast te houden en ik vond het precies veiliger. Natuurlijk moet je je baby wel elke seconde in het oog hebben.

Ook super handig om mee te nemen als je gaat kamperen!

Wasbare luiers en Cheeky Wipes

Cheeky wipes

Onlangs gingen we drie dagen op vakantie en namen we wegwerp luiers mee en vochtige doekjes. Ik schrok van het bedrag dat we hadden weggegooid. Op die drie dagen hadden we een volledig pakje pampers en een volledig pak doekjes op gebruikt. Dat komt neer op ongeveer 10€.

Het heeft even geduurd voordat ik mij er 100% achter kon zetten, maar ik heb er helemaal geen spijt van. In het begin is het even een grote kost, maar daarna moet je niets meer aankopen. Zeker als je nog kinderen krijgt, is dit financieel een goede beslissing. (Meer info over wasbaar luieren vind je hier & hier)

Angel Care

Angelcare

Een groot discussiepunt tussen manlief en ik. Hij vindt het helemaal niet nodig en ik ben blij dat we het kochten.

Even uitleggen wat het juist doet. Er zit een matje onder haar matras en dat registreert bewegingen. Als er 30 seconden geen beweging of ademhaling wordt geregistreerd gaat er een alarm af. Op dit moment hebben we nog geen enkele keer een vals alarm gehad. Het is wel al eens gebeurd dat we haar uit bed halen en de babyfoon vergeten af te zetten en dan gaat het natuurlijk wel zomaar af.

In het begin hadden we dit nog niet en ging ik tijdens elk dutje minstens honderd keer kijken. Door deze babyfoon heb ik een beetje rust gevonden. Er zullen heel wat mama’s zijn die het omgekeerd zullen zeggen.

Avent Soothie aka Aapie

babyspullen die ik meteen opnieuw zou kopen

Deze stond niet meer op de foto in de inleiding omdat Ellie hem mee had. Ze heeft hem niet altijd nodig, maar het tutje is meer dan enkel een tutje. Het is ook haar knuffeltje, ze praat tegen Aapie,  ze houdt van sabbelen op zijn staart en mept hem graag heen en weer.

Ik heb hier al eens eerder over verteld. Dit tutje heeft ons zo goed geholpen. De eerste week hielden we onze vinger op haar tutje, omdat ze het niet goed kon inhouden. Na een tijdje vonden we het welletjes geweest. Dit tutje vond ik op blabloom. Er zit een beetje gewicht in het aapje, waardoor het blijft liggen. Doordat het knuffeltje eraan hangt, kon ze het ook snel zelf terug nemen.

Zo. Dit waren voor ons de waardevolste items tot nu toe.

Welk item zouden jullie niet hebben kunnen missen tijdens de babyperiode? Let me know!

X Jess

7 gedachten over “Babyspullen die ik meteen opnieuw zou kopen”

 1. Het borstvoedingskussen (“de worst”), jazeker. Ondertussen het tweede kindje, en superveel gebruikt.
  De draagdoek, standbeeld voor Babylonia. Ik heb een andere versie, en ik kan echt niet zonder. Wat is er heerlijker dan het huishouden doen met zo’n welriekend kopje net onder je neus…
  Nog iets wat ik hier niet zie, maar wat wij ook niet meer kwijt zouden willen: de tutjes! En in mijn geval, ook mijn kolf wil ik absoluut niet missen. Het laat mij toe om mijn dochter mijn melk te geven, ook al moet ik gaan werken. Maar dat laatste is dus niet voor iedereen van tel.

  1. De tutjes staan helemaal onderaan. Wij hebben een ‘ander’ soort tutje :-). Ja mijn kolf had hier misschien ook bij gemoeten. Maar dat is misschien meer een mama must have, dan een baby must have. Dat is een post apart ?

 2. Ik had 2 worsten en heb die dus amper gebruikt he…. :p Mijn aanraders zijn: draagdoek en tetra’s, de plastic speelringen van Playgro (denk ik…?), de Stokke eetstoel, kinderwagen + “maxicosy” van Stokke en daarbij zeker het isofix spul niet te vergeten! Wat een goddelijk ding was dat! Gewoon hup klik vast zonder een gesukkel met autogordels. Ik was zelfs zo content dat ik nu ook een grotere autostoel heb met isofix. Niks anders meer voor mij…. Oh en de park op wielen was ook een topaankoop 🙂
  Bibiane onlangs geplaatst…De 5 blogtips waar ik het meest aan heb gehadMy Profile

  1. 2 worsten! Heaven. De isofix is inderdaad ook een geweldig ding, maar ik rij zelf niet. Dus daar dacht ik niet meteen aan :-). Wij hebben de opvolgstoel ook met de isofix. De stokke stoel begint nu vooral pas handig te worden (dat is voor deel 2). 🙂

   1. Ik had de newbornset nog in de stoel, man man man, dat zou ik zo cadeau geven van op ne lijst!! (Hoewel, was vrij duur, maar elke cent waard als ik zie hoe vaak ik dat gebruikt heb, zelfs meer dan ne relax)

    1. Awel, de relax vangt hier stof en dien newborn stoel hebben wij niet vaak gebruikt.(Gelukkig geleend) Ze lag vooral op mij in de doek of op een dekentje :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.