Zoals ik hier al zei, zijn er toch een aantal dingen die je snel vergeet. Vandaag heb ik het dan over die verdomde spuug en stoelgang vlekken van baby’s. Ik heb geen idee hoe het met de stoelgang van baby’s zit die flesvoeding krijgen, maar mijn baby krijgt borstvoeding en dat is heel loperige, gele stoelgang die verdomde vlekken maakt. Oone spuugt ook heel veel en dat maakt ook geweldige gele vlekken. Als je je babykledij niet aanpakt voor je ze wast, kan het zijn dat je die vlekken altijd zal blijven zien. En je hebt daarvoor geen chemische producten nodig.
Dus hier wat tips van tante Jessica.

babyvlekken opgelost

Kleine wasjes, grote wasjes …

Nog niet zo heel lang geleden vroeg ik nog raad aan mijn collega’s over hoe ik mijn was wit kon houden of mijn gekleurde was mooi kon houden. Zie mij hier nu tips delen met het wereld wijde web . #grownup?

  • Indien je niet meteen een wasmachine opzet, steek je de vuile kleding best in een emmertje met water. Als het opdroogt ben je verder van huis. Indien het echt super vol hangt, spoel je best het grootste deel er al even uit. Ik heb gemerkt dat koud water beter werkt dan warm water. Natuurlijk ook logisch dat je dan geen week wacht met wassen.
  • Net voor ik alles in de was steek , wrijf ik de plekken in met ossengalzeep. Dit is een ontdekking die ik enkele jaren geleden deed en de meeste vlekken krijg ik er wel uit. Deze ligt standaard in de badkamer zodat ik hem bij de hand heb tijdens het sorteren van de was. Nadien gaat gewoon alles in de was. (Je doet trouwens super lang met één stuk zeep.)
    babyvlekken opgelost
  • De witte was doe ik als laatste, dus die laat ik ondertussen even in bad weken met natrium-percarbonaat. Dat zorgt ervoor dat mijn witte was ook wit blijft. Het kan genoeg zijn omnatrium-percarbonaat mee in je zeepbakje te gieten, maar ik laat het graag even weken. Wij hebben best veel witte rompertjes en bijna al onze hydrofiele doeken zijn wit en die hou ik ook graag wit.
  • Meestal hangen wij alles te drogen op een droogrek. De kleding waar nog vlekken op te zien zijn, hang ik in de winter voor het raam en in de zomer buiten in het zonnetje. Wie herinnert zich deze post nog? Lang leve de zon!
  • En de belangrijkste tip van allemaal: loslaten!
    Soms zijn er nu eenmaal vlekken die er niet uitgaan, hoe goed je ook voor de kleding zorgt.

Dat het nu maar snel zomer wordt, zodat ik de was buiten kan hangen!

X Jess

Facebook Comments

2 thoughts on “Eco tips | Die vervelende babyvlekken opgelost”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.