Sinds ik mijn Cameo heb, maak ik vooral stickers en applicaties voor anderen. Miss keuzestress geraakt er nooit uit welk ontwerp ze wil. Af en toe maakte ik iets klein voor de meisjes, maar daar bleef het bij. De moeilijke en ingewikkelde ontwerpen maakte ik vooral voor vrienden en familie. Tijd om eens wat voor mezelf te maken. Bakfiets stickers maken stond hoog op mijn to do lijstje.

Bakfiets stickers maken

Het heeft even geduurd voor ik wist wat ik wilde maken. Door te werken aan Tessa’s ontwerp vond ik de moed om eraan te beginnen. Na maanden pinnen op Pinterest hakte ik eindelijk de knoop door.

In juni maakte ik al een sticker voor An’s bakfiets en het is leuk om er zoveel toffe reacties op te krijgen. Binnenkort blinken Tessa en ik samen op de weg! Alsof we nog niet genoeg blikken krijgen met die twee identieke bakfietsen naast of achter elkaar.

Materiaal

Ik gooi meteen in de groep dat ik mijn materiaal koop bij Feeërieke. Ik probeer meestal een aantal kleuren standaard in huis te hebben. De kleuren wit en zwart komen bijvoorbeeld altijd van pas. Nadien bestel ik de kleuren die ik nodig heb bij. Als je voor 14u besteld, heb je je pakket de volgende dag al in huis. Ideaal voor ongeduldige mensen zoals ik.

Ik gebruikte gewone vinyl voor de kleur stukken en voor de andere stukken reflecterende vinyl. Altijd veilig om reflecterende vinyl te gebruiken bij het pimpen van fietsen, helmen of fluovesten.

Foto’s

An’s bakfiets

Dit was mijn eerste ontwerp. Ik vond het vooral spannend om te ontdekken of de stickers zouden blijven kleven. Ondertussen hangen ze er al een aantal maanden op en ze hangen er nog steeds.

Een krachtige boodschap voor een geweldige madam.

Bakfiets stickers maken
Urban Arrow stickers

Tessa’s bakfiets

Tessa’s ontwerp was vooral veel snij-en pelwerk. Zeker de toekan was een werkje om te ‘ontwerpen’ en te kleven. Maar het resultaat mag er zijn. En op de andere kant natuurlijk Tessa’s logo .

Bakfiets stickers maken
Bakfiets stickers maken met een Cameo Silhouette
Bakfiets stickers maken met een Cameo Silhouette

Onze bakfiets

Onze bakfiets werd iets vrolijk. Als het aan mij lag, werd het iets monochroom en strak. Maar de kinderen mochten kiezen en werd het dit. Natuurlijk zie ik ook de kleine foutjes, maar dat is een les voor de volgende keer. De hartjes hadden iets kleiner gemogen en de links wolk had ook wat meer naar links gemogen.

Aan de andere kant kleefde ik mijn nieuw logo dat Tessa voor mij ontwierp. En langs de achterkant de namen van de meisjes, al ben ik niet helemaal zeker of ik die wil laten hangen.

Urban Arrow stickers
Urban Arrow stickers
Urban Arrow stickers

De bakfiets stickers zijn op ook te koop op Studio Mama!

Jess

Lees meer:
Kleurplaat t-shirt maken met een cameo 3

2 gedachten over “Bakfiets stickers maken met een Cameo Silhouette 3 | DIY”

  1. Hallo,

    Ik zoek voor aanstaande vrijdag, iemand die een bakfiets sticker kan maken zoals jij ze maakt. En dan met bijvoorbeeld de toekan en koala beertje, in combinatie met ons zakelijke logo. Zou dit nog voor die tijd kunnen? Wat zijn de kosten?

    En als het niet lukt, weet jij evt waar ik dit kan laten doen? Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.