In bad gaan. Is er iets zaligers? Lekker warm, een fijn geurtje erin en heerlijk ontspannen.

Ik doe het zelf zo graag dat het mij logisch leek dat Ellie ook wel zou houden van in bad gaan. Ging dat even mis.

Het wassen op voorhand gaat goed. In bad gaan is allemaal leuk en grappig. Maar uit het bad komen is een nachtmerrie. Vanaf het moment dat eruit komt, schreeuwt ze moord en brand. De eerste keer dat ik haar alleen in bad stak, heb ik mijn schoonmoeder gebeld want ik was zelf helemaal over mijn toeren. Toen zij eraan kwam, zat ik in de zetel met een naakte baby die van uitputting in slaap was gevallen. Dan doet een moederhart pijn.

IMG_7422

Hier was ze gewikkeld in een handdoek in slaap gevallen na een woedebui. Ik bleef maar hopen dat ze niet moest plassen, anders konden we opnieuw beginnen.

Alles geprobeerd?

Als je zoiets meemaakt, ga je al snel op zoek naar manieren om dit te voorkomen. Ik ging op zoek naar tips en probeerde zowat alles uit.

Wat hebben we allemaal geprobeerd?

 • Kouder water
 • Warmer water
 • Samen in bad
 • Alleen in een babybad of in een wasemmer
 • In de douche mee met papa of mama
 • Verschillende verzorgingsproducten. Ik begon al te denken dat ze daar misschien last van had.
 • De handdoek warm maken om ze in te wikkelen.
 • Een tetradoek gebruiken ipv een handdoek
 • Aan de borst leggen nadat ze uit bad kwam.
 • Meteen afdrogen en aankleden.
 • Niet afdrogen en rustig laten drogen in de handdoek en later aankleden.
 • Niet dat ik er helemaal in geloof, maar ik heb zelfs stap voor stap uitgelegd wat we gingen doen. ‘En nu gaan we je afdrogen en aankleden.’ …

Never change a winning team

Op een gegeven moment kwam er een badmoment waarbij ze wat zeurde, maar niet compleet over haar toeren ging. Als je dat moment meemaakt, dan zorg je ervoor dat de badmomenten erna exact hetzelfde verlopen.

IMG_8255

 • We zorgen dat het water aangenaam warm is. Niet te koud en niet te warm. Ik meet het eigenlijk nooit na met een thermometer. Mijn elleboog doet het grootste werk.
 • Ze mag niet te hongerig zijn, maar ze mag ook niet net gegeten hebben.
 • Voor het wassen zijn we van producten veranderd. We gebruikte vroeger Naïf, Weleda of Mustela (restje van in het ziekenhuis). Nu gebruiken we de producten van Attitude. Het badschuim voor in bad, de shampoo en de wasgel. Dit zijn allemaal ecologische producten, dat vinden we uiteraard belangrijk. Ze zijn ook hypo-allergeen, ze bevatten geen gevaarlijke ingrediënten, ze zijn geschikt voor gevoelige huidjes, … Maar misschien het belangrijkste van al: ze ruiken heerlijk.
  Op de website van Blabloom kan je meer informatie vinden over Attitude. Ik wil absoluut niet zeggen dat de andere producten slecht zijn, maar deze waren we nu eenmaal aan het gebruiken toen het beter ging en zoals de titel zegt, never chance a winning team.
 • We warmen de handdoek op aan de verwarming of zelfs door even te strijken.
 • We drogen ze snel af en proberen haar zoveel mogelijk af te leiden door te praten of gek te doen. De duiker van Boon die in het bad ligt helpt ook. Een leuk lichtje om wat af te leiden.
 • Aankleden proberen we ook zo snel mogelijk te doen met veel afleiding.

En als we geluk hebben is dit dé magische combinatie. Dan hebben we enkel een zeurende baby in plaats van een baby die compleet over haar toeren gaat. Hoera!

Ik hoop dat ze op een dag even vrolijk uit bad komt als ze erin gaat en zit. Als jullie nog meer tips hebben, zijn die altijd welkom. Of jullie verhalen, misschien ben ik helemaal niet alleen 😉

X Jess

9 gedachten over “Bathtime with (an) Attitude”

 1. Hier gebruik ik ook mijn elleboog, geen thermometer. Ik gebruik zo een badcape van koeka, inwikkelen en afdrogen (ook vaak op de verwarming om lekker warm te zijn) ik doe dit Savonds als hij lekker rustig is, voor zijn voeding van 9u, dat is voor iedere baby anders..ons Ella ging graag smorgens in badje, Robbe liefst Savonds. Inzepen is hier al,krijsend, in het bad is magisch, dan stopt hij onmiddellijk, en uit het bad is ook krijsend….dan begin ik er een beetje gek tegen te doen en gekke gezichten te trekken en dan lukt het min of meer om daarna lekker aan de borst te snoezelen. Het is wat zoeken he…

 2. Hier ook eentje die uit bad komen haar. Ik laat gewoon het water weglopen als ze er in zit en dat maakt het vaak dragelijker. Maar geen andere truken van de foor. Ik maak de handdoek zelfs niet warm en check de temperatuur rap met mijn hand. Ben op 5 of 6 maand overgestapt naar het grote bad omdat ze niet meer in het babybad pastte. Vindt ze wel leuker, kan ze door het bad kruipen, lekker kopje onder gaan en veel pret beleven in bad 🙂
  Bibiane onlangs geplaatst…14 dingen die ik leerde van online datenMy Profile

 3. Zoonlief krijste voor en na bad ook de buurt bijeen. Niet bij de kraamverzorgster: zij deed het vlotter en ook met veel minder stress en meer gemak. Daar ben ik beginnen op letten. Alle trucjes waren voor mij, zodat het helemaal vlotter ging. En verder zong ik bij het afdrogen. In het begin om iets anders te horen dan gekrijs, maar na een aantal maal werkte het! Zoontje luisterde, lachtte en nu is het badmoment nog steeds ons beste zangmoment!

 4. Oh, niet fijn. Ons manneke was ook niet meteen fan van het bad. Misschien dat kleintjes de verandering van ‘omgeving’ gewoon niet fijn vinden? Nu we geen bademmer meer gebruiken, maar hij gezellig met z’n grote zus in bad kan zitten, vindt hij het wel leuk. Succes met jullie toekomstige badmomentjes!
  Resaarcle onlangs geplaatst…FamilietrekjeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.