Bewust maar niet perfect, wat een titel. Meestal als ik zo’n vage titel heb, moet er iets van m’n hart. Het is afgelopen tijd wat stilletjes geweest op de blog en dat heeft een reden.

Bewust maar niet perfect

Exploring life is geboren terwijl ik zwanger was van Ellie. Stilaan ben ik in contact gekomen met responsief opvoeden, ecologisch leven, … Ik maak er dan ook een sport van om ecologische of duurzame alternatieven te zoeken.

Ik promoot mijn blog ook als ecologische mamablog. Wil dat zeggen dat ik perfect ben? Dat ik alles ecologisch aanpak? Nee begot!

Blijkbaar gaat de sociale wereld daar wel vanuit en wijzen ze mij daar ook graag op. Natuurlijk heb ik er zelf voor gekozen om mezelf ’te kijk’ te zetten. Maar vaak komen zo’n commentaren ook onbeleefd binnen. Vooral aan het onbeleefde stoor ik mij dan, want ik kan heus wel wat ‘kritiek’ verdragen.

Hoe het niet moet

Onlangs kreeg ik een perspakket met de nieuwe natuurlijke lijn van Zwitsal. Heel leuk dat zo’n groot merk zijn weg vindt naar mijn kleine blogje. Ik heb de ingrediënten bekeken en ik vond deze best voldoen aan onze eisen. Er is nog parfum aanwezig en deze kan irriteren bij gevoelige huidjes. Maar mama’s die daar bewust mee bezig zijn lezen sowieso het etiket.

Bewust maar niet perfect

Ik vermeldde de producten op m’n Instagram. Is dit dan het beste ecologische en plasticvrije babyproduct? Nee, maar grote merken doen een effort en zoiets kan ik alleen maar toejuichen. Ik word niet betaald om reclame te maken voor Zwitsal, maar ergens hoop ik dat trouwe Zwitsal gebruikers zullen overschakelen naar de nieuwe lijn. Beter voor je baby en het milieu.

Het gaat niet alleen om gekregen producten die ik zorgvuldig uitkies. Als Oone met een pamper op de foto staat , krijg ik zoveel berichten binnen waar mijn wasbare luiers zijn. Ik heb inderdaad gekozen om wasbare luiers te gebruiken, maar dat wil niet zeggen dat wij nooit wegwerpluiers gebruiken.

Ik kan je zo’n honderd voorbeelden geven, maar jullie snappen wat ik bedoel.

Hoe het wel kan

Waar ik dan helemaal geen probleem mee heb, is opbouwende kritiek of een oprechte vraag.

Net voor de vakantie vroeg ik op Instagram of jullie plastic of glazen flessen bruiswater kochten. Ik was vooral oprecht benieuwd waarom jullie voor plastic of glas kozen. Beide zijn niet ideaal voor het milieu en waren er dus ook dames die vroegen waarom ik geen Sodastream kocht.

Bewust maar niet perfect

Heel beleefd en zeker een goede vraag! Vroeger hadden wij al een Sodastream, maar ik kreeg de flessen niet zo proper. Wij gebruikten toen wel de siropen die je erbij kan kopen.  

Omdat er zo veel mensen waren die de suggestie gaven, hebben we erover nagedacht. Nu hebben we dus de Sodastream One Touch. Zo hebben we toch bruiswater, maar op een ecologische manier. Je gebruikt gewoon kraanwater om met één knop bruiswater te maken. We houden het ook enkel bij bruiswater. De siropen zijn lekker, maar ik blijf het moeilijk vinden om ze echt proper te krijgen.

Laat je inspireren

Maar zo zie je dat jullie mij ook aan het denken kunnen zetten en inspireren. Ik kom nog elke dag nieuwe mensen, ideeën, merken, … tegen. Ik leer heel graag bij, dus blijf me zeker spammen met leuke, duurzame, ecologische ideeën of producten.

Laat mijn account op zijn beurt een inspiratiebron zijn. Geen perfect leventje, geen perfect ecologisch gezin, maar wel een gezin dat graag zijn best doet en dat met jullie deelt.

X Jess

Op zoek naar ecologische babyproducten?

Ecologische producten?

Ecologische verzorgingsproducten?

5 gedachten over “Bewust maar niet perfect”

 1. Ik vindt het echt verschrikkelijk hoe mensen regelmatig op diverse socialmediakanalen te keer kunnen gaan.
  Dat moet echt stoppen.
  Men moest eens weten hoeveel werk het isd omeen artikel te masken…..
  Heb respect voor elkaar.
  Fijn en goed artikel.

  Fijne dag ?

 2. Wij gebruiken al jaren een SodaStream, zo handig!
  Nu moet ik wel zeggen dat we daar vroeger, toen we nog af en toe eens een siroopke uitprobeerden, een aparte fles voor gebruikten omdat wij vonden dat die fles dan altijd een beetje een geur of smaakje bleef houden.

 3. Herkenbaar hoor, en laat je vooral niet tegenhouden door van die moraalridders. Supertof toch dat je al gewoon je best doet om wat veranderingen door te voeren. Dat inspireert volgens mij meer dan dat alles perfect gaat, want dan ligt de drempel veel te hoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.