Het staat al een tijdje op ons to-do lijstje, maar vandaag fietsten we naar de bloemenplukweide Milagrow in Aartselaar. Een prachtig stukje groen vol gezaaid met bloemen.

bloemenplukweide Milagrow

Bloemenplukweide Milagrow

Hoe werkt het?

bloemenplukweide Milagrow

Het concept is heel simpel. Bloemenplukweide Milagrow is een weide vol met bloemen die je zelf kan plukken. Er hangt een prijslijst op de weide, zodat je weet wat de bloemen kosten. Je neemt een emmertje en een schaartje en je wandelt de weide op. Je kiest zelf hoeveel en welke bloemen je plukt.

Nadien reken je zelf even uit hoeveel je boektje kost en steek je het gepaste geld in de brievenbus. Gemakkelijker kan niet.

bloemenplukweide Milagrow

Boeketje samenstellen.

De weide stond vol met verschillende bloemen, maar wij kozen om een boeketje te maken met enkel tulpen. Een heerlijk lente boeket.

bloemenplukweide Milagrow
bloemenplukweide Milagrow
bloemenplukweide Milagrow
bloemenplukweide Milagrow

In de zomer wil ik zeker eens terug, want ik kan me nu al inbeelden hoe prachtig de weide er dan zal uitzien. <3 En nadien reden we met een fleurige bakfiets terug naar huis.

Hadden jullie al eens gehoord van het concept? Of misschien al eens zelf gaan plukken?

X Jess

Andere leuke uitstapjes

Pairi Daiza
Zwemmen in een subtropisch zwembad
Schilderen met je peuter/kleuter
Smartgames – Binnen activiteit

Nausicaá National Sea Center. Het grootste aquarium van Europa
De natuurspeeltuin : De Averghten
De bloemenplukweide
Naar de markt


13 gedachten over “Bloemenplukweide Milagrow | Zelf je boeket plukken.”

  1. Mijn schoonzus belde me een keertje helemaal euforisch omdat ze langs zo’n weide gefietst was. Lijkt mij ook supertof, jammer genoeg hebben we zo’n fijne plek niet bij ons in de buurt. Geniet van je (ook toekomstige) zelfgeplukte bloemen!

    Resaarcle onlangs geplaatst…3x prijsMy Profile

  2. Ik heb wel eens van dit concept gehoord, super leuk! Twee jaar geleden had ik zelf een ‘pluktuin’ gemaakt in onze tuin. 6 m2 waar allemaal zomerbloemen door elkaar groeiden op te plukken. Ik heb de hele zomer verse bloemen op tafel gehad!

  3. Zo leuk om zo de kinderen ook te laten zien hoe alles groeit en bloeit. Dat geeft ze niet alleen inzicht, maar ook respect voor de natuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.