Mijn nieuwe borstvoedingsavontuur is nu drie weken bezig en er zijn toch een aantal dingen die ik precies vergeten was. Zodat ik het niet opnieuw zou vergeten, deel ik ze op de blog. Niet altijd gezellig, borstvoeding geven ;).

• Het gemak van de borst. Ellie drinkt nog drie flesjes plantaardige melk en daar komt toch wel wat afwas bij kijken. Dat is gelukkig met borstvoeding niet het geval. (Maar dan weer andere nadelen hoor, lees gerust even verder.)

• STUWING! Auw seg, ik was even vergeten hoeveel pijn het doet. Zit je daar met mega meloenen terwijl je newborn half ligt te verdrinken in je melk. Gelukkig hadden we icepacks in huis!

• Net zoals bij Ellie , lijk het erop dat ik met overproductie zit. Dus dat wil zeggen dat ik constant melk lek. Tijdens een voeding vang ik ongeveer 40-60ml op in een lekschaal aan de borst waar ze niet aan drinkt.

• Dit sluit aan bij het vorige, maar door al dat lekken, ben ik constant nat. Dus onze wasmachine staat nooit stil. Ik hang vol melk, Oone hangt vol melk, de hydrofiele doeken en kleding vliegen er ook door.

• Ik moet precies terug wennen aan borstvoeding geven, want hier en daar vergeet ik me terug ‘aan’ te kleden. Oeps

• De geur. Zowel de geur van warme melk, maar ook die ‘zure’ geur van gedroogde melk. Ik merk dat ik vaker douche dan anders omdat ik het gevoel heb dat iedereen mij kan ruiken.

Ik heb zoveel geluk met zo’n natuurtalent. Ditmaal geen last van kloven, pijnlijke tepels, teenkrullende aanhap of ongemakken. Puur genieten.

Zouden we bepaalde dingen bewust vergeten?! 😉

X Jess

6 gedachten over “Borstvoeding | Wat je vergeet….”

  1. Ik vergeet t na 14 maanden soms nog steeds ?, stond vanochtend ook weer met n borst uit m’n topje in de woonkamer, oeps!

    Maar ik zie voorlopig nog steeds enkel maar nadelen (voor mezelf en ons gezin) aan niet zelf voeden, maar ooit zal het stoppen natuurlijk. (Daarop voortgaande, welke plantaardige melk drinkt Ellie?)
    Nathalie onlangs geplaatst…Waar ik het moeilijk mee hebMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.