De zoektocht naar een goede borstvoedingsbeha is best een opgave. Ik heb er bij Ellie veel gepast, gekocht en niet gebruikt. Ik heb een grote cupmaat waardoor de zoektocht iets moeilijker werd.

Om jullie die grote zoektocht te besparen, zette ik een aantal tips op een rij.

Tips om een juiste borstvoedingsbeha te kiezen

1. Ga passen! Net zoals bij gewone beha’s is het belangrijk dat je gaat passen. Het favoriete merk van je beste vriendin zal misschien niet jou favoriete merk zijn. En je oude maat, zal ook niet de maat zijn van je voedingsbeha. (Winkeltips: mammies & pappies, mama latte, Dreambaby,…)

2. Kies voor de eerste periode een beha zonder beugel, deze kunnen je melkkanalen blokkeren en zo heb je meer kans op een borstontsteking (die wil je vermijden). Liefst zelfs een bh die wat soepel aanvoelt. Deze groeien nog een beetje mee als je last krijgt van stuwing.

Prijs/kwaliteit raad ik zeker de bh’s aan van Hunkemöller. 24,99€ voor een bh. Verkrijgbaar in simpel zwart of wit. Deze heb ik de eerste weken zoveel gedragen (ook s’ nachts).

3. Kijk even hoeveel de beha bedekt als je hem open zou maken om te voeden. Niet iedereen is even comfortabel met de hoeveelheid borst die je kan zien bij het openmaken. Tegenwoordig hebben de meeste beha’s best wat extra stof, zodat je enkel je tepel/tepelhof vrij maakt.

4. Duurder wil niet altijd zeggen beter! Ik denk dat deze tip voor veel producten telt. Deze sluit ook aan bij tip 1. Probeer wat uit en ga niet meteen voor de goedkoopste of de duurste beha.

5. Dit is persoonlijk. Maar als je borsten het toelaten (geen borstontsteking krijgen) en je vindt het zelf aangenaam, kan je na een paar weken/maanden op zoek naar een bh met een beugel. Ik ben na 3-4 maanden op zoek gegaan naar een nieuwe beha mét beugel. Die steun hebben mijn grote borsten toch echt nodig. Ik ben fan van het merk Hotmilk. Ook maar leren kennen door veel te passen.

Veel plezier met het uitzoeken van jou favoriete voedingsbeha!

X Jess

3 gedachten over “Borstvoedingsbeha | Tips om de juiste beha te kiezen. ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.