De vorige update is alweer zes weken geleden. Ik zou dit toch net iets beter moeten bijhouden. Zie hier de babybump update van Ellie op 24 weken. Ik moet zeggen dat mijn buik toch sneller groeit.

26 weken zwanger

26 weken zwanger

Hoe ver ik nu? Momenteel ben ik 26 weken zwanger. De baby heeft de grootte van een pompelmoes. Ze is 32,5cm lang en weegt 800 gram en dat begin ik te voelen.

Geslacht? Nog steeds een meisje. Ik durf elke keer om bevestiging te vragen. Je hoort toch nog vaak dat de gynaecoloog zich vergist. Ik zit in een besloten Facebook groep van allemaal mama’s die uitgerekend zijn voor december en daar hoor je nog verkeerde geslachten rond deze periode. Je kan nooit zeker genoeg zijn.

Doordat we terug een meisje verwachten durf ik wat meer roze gebruiken. Onze oude tetradoeken (hydrofiele doeken) maakte ik van de week allemaal roze (zie vorige post)

Slaap? Eigenlijk tegenover de vorige zwangerschap valt dit heel goed mee. Ik moet maar 1 keer uit bed om te gaan plassen en dit zelfs niet elke nacht. Ik blijf erbij dat het borstvoedingskussen zoveel helpt bij een goede nachtrust.

(En net zoals de vorige keer miauwen de katten mij elke nacht wakker! Doen ze dit elke nacht en valt het mij nu pas op? Of doen ze dat nu expres? grrrr.)

Mis ik iets? Helemaal niet. Ik ben vooral aan het genieten van deze zwangerschap en ik mis (nog) niets.

Craving? Super ongezond, maar ik drink minstens één blikje frisdrank per dag. Voor mijn zwangerschap was frisdrank enkel iets dat ik dronk op een terrasje of uit eten.

Stemming? Nog altijd rustig. Ik begin een beetje te stressen over de naam. We geraken er maar niet uit. Hoelang na de geboorte mag een baby naamloos blijven? 😉

Symptomen? Ik merk dat mijn maag minder plaats begint te krijgen. Ik eet meerdere keren per dag en maar kleine porties. Ik ben snel voldaan en de grens tussen voldoende en teveel is heel dun.

Mijn bekken beginnen toch ook pijn te doen. Zal er ook met de maken hebben dat onze peuter nog veel gedragen wordt. Ik ben ook veel actiever dan bij Ellie’s zwangerschap en dat voel ik ook erg hard. Soms voel ik mij toch een oude vrouw.

De lage bloeddruk is nog niet helemaal weg, maar zeker niet elke dag aanwezig. Ik probeer er op te letten dat ik op tijd iets eet en het rustig hou als ik me niet goed voel.

Beste moment? Papa kan de baby nu heel duidelijk voelen en dat is zo leuk. Ik kan zelf ook zo genieten van haar bewegingen. <3

Andere? Ellie haar peuterkamer is af, enkel het bed moet er nog in. (Die is papa aan het schuren en schilderen). De babykamer is nog niet helemaal af, maar dat is niet erg. Zij zal toch het eerste jaar bij ons slapen. Het voornaamste staat erin.

Ik ben ook volop bezig met het ‘ontwerpen’ van de presentatie van de suikerbonen. Ik ga het net zoals bij Ellie helemaal zelf proberen in elkaar te steken.

Maandag gaan we de geboortelijst leggen. Daar kijk ik wel naar uit! (Voor de Nederlandse lezers. Een geboortelijst is een verlanglijst van babyspullen die je gaat vastleggen in een winkel. Als de baby geboren is, kunnen vrienden en familie daar vrijblijvend een cadeautje gaan kiezen.)

X Jess

3 gedachten over “Bump update | 26 weken zwanger van baby 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.