33 weken

De baby zou 42,5cm groot moeten zijn en 2250gr wegen. Volgens de app zou ik last moeten hebben van harde buiken, oefenweeën en lekkende borsten. Nog geen last van gehad. Wil dit zeggen dat ze daar nog lekker gezellig zit?

Hoe ver ben ik? Exact 33 weken. Het is al weer even geleden dat ik een bump update deed. Nochtans gaat het groeien van mijn buik sneller en sneller. Enkele weken geleden maakte ik mij nog druk dat mensen niet zouden kunnen zien dat ik zwanger was 🙂 Silly me!

Slaap? Slaap? Wat is slapen? Ik ga zes tot zeven keer per nacht naar het toilet en slaap ook helemaal niet diep. Maar ergens vind ik het niet zo heel erg. Ik ben thuis, heb niets te doen, dus kan gerust overdag een powernap doen om de schade wat in te halen. Het hoort erbij zeker?
Het is alleen wat vervelend als we iets gepland hebben, waardoor we heel de dag weg zijn.

Cravings? Niets meer eigenlijk. Ik heb zelf minder honger. Mijn maag lijkt altijd vol en ik kijk niet uit naar een maaltijd. Best vervelend als je wederhelft vraagt wat je wil eten. Is niets ook goed?

Stemming? Ik ben het meeste van de tijd best happy. Het concept van de suikerbonen is klaar. Die moet ik enkel nog in elkaar knutselen. Het geboortekaartje is klaar. De naam is gekozen. De babykast staat in elkaar met de kleedjes erin…

Er zijn natuurlijk ook enkele momenten dat ik wat bang ben. Gaat me dit lukken? Kan mijn lichaam wel bevallen? Kan ik om met de pijn? …. Duizende vragen die me bezig houden en me best bang maken.
Mijn mantra is: ‘Alle vrouwen die mama zijn, zijn ook ooit bevallen’.

Symptomen?
– Vocht in mijn voeten. Ik kan echt niet langer dan 2 u recht zitten of staan of mijn tenen lijken dikke worsten.
– Krampen!!! Argh, nu neem ik al magnesium en vitamine B bij en nog heb ik last van hevige krampen. In mijn kuiten, voeten, armen, vingers, nek…..
– Heel soms heb ik last van maagzuur, maar verwaarloosbaar met wat ik hoor van andere zwangere vrouwen.
– Benauwd, ik heb altijd het gevoel dat het warm is en dat ik niet genoeg zuurstof heb. Ik moet dan heel veel moeite doen om niet te panikeren. Vooral op de bus of bij drukke momenten.
– Veel plassen. Mijn blaas geeft tegenwoordig nogal snel een alarmsignaal bij mini plasjes 🙂
– Striemen. Jep, ze blijven komen.

Beste moment? Dat alles rustig op zijn plooi komt. Het geeft rust in mijn hoofd en zorgt ervoor dat ik gerust kan ademhalen moest ze vroeger willen komen. (Nu nog niet natuurlijk).

Andere?
* Vorige week waren we bij de gynaecoloog en die vertelde ons dat ons meisje best een zware baby kan worden. Dit is absoluut niet fijn om te horen als je je al zorgen maakt over de bevalling. Natuurlijk is het vooral belangrijk dat ze gezond is, maar er is een verschil tussen bevallen van een baby van 3,2 kg of een baby van 4 kg. Tot vorige week was ze nochtans mooi op schema. What happend ?

* Vorige week had ik mijn eerste melt-down. Het was warm, ik kon niet draaien of keren, ik had niets geslapen en daar kwamen de eerste ‘ik-zie-het-niet-meer-zitten’-tranen. Gelukkig was de bui snel over, maar het was een zware dag. Letterlijk en figuurlijk.

Hop naar de volgende!
X Jess

(Tip voor nieuwe lezers/volgers : je kan altijd onderaan je email-adres achter laten en dan krijg je een automatische email als er een nieuw bericht online komt.) 

Vorige bump update: week 29
Volgende bump update: week 36

11 gedachten over “33 week bump update”

 1. Je ziet er goed uit!
  Leuk dat je al zoveel klaar hebt.
  Het is aftellen….
  Spannend hoor.
  Inderdaad herkenbare klachten.
  Maar dat komt goed.
  Zeker als het een eerste bevalling is.
  Als alles achter de rug is zul je zien hoe goed dat jullie als ouders zijn.

  Xoxo

 2. Wat een mooie buik ! het ziet ernaar uit dat je een erg mooie zwangerschap hebt.
  En trouwens, Jules was ook een zware baby (als ik de 40w ging halen, was hij sowieso meer dan 4,5kg), ben uiteindelijk 2w te vroeg bevallen en hij woog net geen 4kg… de bevalling was peanuts :-). Is perfect mogelijk hoor, je lichaam past zich aan! Lukt je zeker xx

 3. Super leuke foto! Ik heb ook echt gepanikeerd de laatste weken. Dat ik in haar kamertje stond en gewoon aan het wenen was, waar was ik aan begonnen :p maar dat gaat over hoor. En bevallen deed bij mij niet echt pijn. Als je vertrouwt in je lichaam komt het vanzelf wel 🙂

 4. Pingback: Het geboorteplan | Powered by flowers
 5. Pingback: 36 week bump update | Powered by flowers
 6. Pingback: 38 week bump update | Powered by flowers
 7. Pingback: 29 week bump update | Powered by flowers
 8. Hey Jess, ik lees je berichtjes nu, want ik ben nu zwanger en vind het super dat je daar zoveel over schreef! Zo weet ik dat ik niet alleen ben met mijn vragen en twijfels en zo…
  Wat ik mij nog af vraag: welke app gebruik jij? Ben al een tijdje op zoek naar een goede app, maar heb die nog niet gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.