De tijd vliegt voorbij en ondertussen ben ik alweer 31 weken zwanger. Hello derde trimester!

Bump update 31 weken


Hoe ver ik nu?
Net 31 weken en op de foto 30 weken. Ik moet toch zeggen dat ik even schrok. Op de vorige foto was ik 26 weken en er is zo’n duidelijk verschil (wat normaal is hoor). Wij hebben in huis geen grote spiegels, dus ik zie me enkel als ik foto’s trek voor de blog of Instagram.

Slaap? Nog steeds een redelijk goede nachtrust. Ik moet maar één keer per nacht opstaan om te gaan plassen. Valt best mee vind ik. Ik merk wel dat ik overdag sneller moe ben en toegeef aan een dutje als Ellie slaapt. En gelukkig doet ze soms een dutje van twee of drie uur. Dank je lieverd!

Mis ik iets? Misschien super saai, maar ik mis eigenlijk nog steeds niets. Het is nog best aangenaam en zelfs qua eten mis ik niets.

Craving? Nog steeds mijn zin in een blikje frisdrank. De controle rond 24w was ik heel wat bijgekomen en dan heb ik wel geprobeerd om erop te letten. De kilo’s gaan momenteel terug wat rustiger, maar de zin in frisdrank is ook zo groot! Ondertussen toch een kleine 10 kg erbij.

Ik heb vaak momenten dat ik echt zin heb in iets, maar mijn vinger er niet op kan leggen. Dus zit ik het ene na het andere op te eten (Fruit, augurken, instant soepjes, …)

Stemming? Ik moet zeggen door de afspraak met anesthesie, zijn de angstige kriebels voor het bevallen wat naar voor gekomen. Ineens lijkt alles zo dichtbij en merk ik dat ik nog niet klaar ben. Ik heb maandag nog een afspraak met mijn Doula en hopelijk vind ik daarna terug wat goede moed.

Symptomen? Ik kan best nog wat doen, maar na een zware dag voel ik dit toch in mijn onderrug. Zo’n peuter rond dragen is ook niet altijd meer gemakkelijk. En nu net zit Ellie in een ‘pakken mama’ fase. Dinsdag staat er een prenatale massage gepland, heerlijk ontspannen en genieten.

Beste moment? De peuterkamer EN babykamer zijn zo goed als af en dat maakt me heel blij. Het is voor Ellie nu ook heel wat duidelijker dat er een extra persoontje bijkomt. Er staat een extra bed, er liggen lakentjes, er is babyspeelgoed, ….

Andere? Net voor men 30 weken echo had ik twee dagen superveel harde buiken. Na die twee dagen voelde ik voor het eerst geen voeten meer in mijn blaas, maar tegen mijn ribben. Die kleine meid is eindelijk gedraaid!!! En dat is ook duidelijk op de foto’s te zien vind ik.

Bovenaan 26 weken en duidelijk een hoge buik. Onderaan 30 weken en een gedaalde baby!

Bump update 31 weken

Ik ben ook eindelijk begonnen aan de suikerbonen na 100 keer van gedachten veranderen. Tot grote ergernis van mezelf heb ik zelfs dingen terug naar de winkel gestuurd. Laten we hopen dat ik nu bij mijn beslissing blijf. 🙂 Er moet eerst heel wat geknutseld worden, voordat ik kan beginnen aan vullen. Dus er is nog werk aan de winkel.

We hebben een naam!!! Eindelijk hebben we gekozen en kunnen we ook daar wat aan beginnen wennen. En Ellie zegt het zo schattig <3.

Fingers crossed dat ik me zo goed blijf voelen!

X Jess

29 w zwanger van Ellie

2 gedachten over “Bump update | 31 weken zwanger van baby 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.