29 weken

Bump update: De baby weegt nu meer dan 1kg 100gr . Ze is ongeveer 40 cm groot en helemaal klaar om enkel nog te groeien. Komende 10 weken zou ze daar nog 2 kg moeten bijdoen. Wat wil zeggen dat ik enkel nog dikker zal worden.

Hoe ver ben ik? 29 weken en officieel in mijn derde trimester. De laatste sprint naar het einde. Nog een dikke 10 weken en ons meisje zou er kunnen zijn. De afgelopen weken zijn weer voorbij gevlogen.

Slaap? Ik heb momenteel een haat-liefde relatie met mijn zwangerschapsworst. Als ik met de worst slaap heb ik geen last van mijn buik, heupen en rug, maar word ik vaak wakker om mij om te draaien en alles mee te verhuizen. Slaap ik zonder de worst slaap ik beter, maar heb ik ’s morgens en de dag erna last van mijn buik, heupen en rug. Dilemma’s!

Cravings? Mijn heerlijke zelfgemaakte zure citroenlimonade (recept)

Stemming? é&”èç!è”!èé&ç 🙂 haha. Er moet nog zoveel gebeuren en ik begin stilletjes aan wat te panikeren. Ik zie het momenteel niet helemaal goed komen. Ik kan ook over niets een besluit nemen. Ik verander constant van gedachten, waardoor er niets gebeurt. Hopelijk komt het allemaal snel in orde, want een baby kan niet op de vloer slapen.

Het ontwerp van het kaartje wordt gemaakt door mijn schoonbroer en schoonzus. Omdat we alles zelf gaan maken/ontwerpen en drukken zorgt het allemaal voor wat meer stress om alles op tijd klaar te hebben. Net hetzelfde voor de suikerbonen, want daar maken we ook alles zelf.

Symptomen? Vocht in mijn benen en voeten. Soms last van bandenpijn. Jeukerige buik. En nog steeds krampen in mijn spieren. Twee weken geleden zaten we op spoed. Ik had zoveel pijn in mijn buik dat ik mij toch wat zorgen maakte. Bleek dat mijn buikspieren verkrampten door een magnesium tekort. Daar kwam later na bloedonderzoek nog bij dat er een tekort was aan vit B, die ook zou kunnen zorgen voor de krampen van mijn buikspieren.

Beste moment? De verhuismomenten in mijn buik. Het wordt daar binnen een beetje krap en dat is duidelijk te zien aan de buitenkant. Je kan echt zien dat ze zich aan het verleggen is en alles beweegt dan mee.

Andere?
* We geraken het er maar niet over eens over de welke naam we ons meisje moeten geven. We hebben er nog twee over en soms gooit t’ vriendje er nog een derde bij. Ik vind het zo’n belangrijke beslissing. Je kiest een naam voor een individu en ze zal het daar altijd mee moeten doen.
* Ik ben begonnen met zwangerschapszwemmen. Ik dacht dat het ontspannend ging zijn, dacht ik even verkeerd. Het was een echte workout. Nadien voelde ik het goed in mijn buikspieren, armenspieren en kuiten. Volgende week ga ik nog een keertje terug en dan zal ik beslissen of ik dit blijf doen tot het einde van mijn zwangerschap. Het doet wel deugd om wat actief te zijn.
* Binnen 2 weken trouwt mijn schoonmoeder en ik moet dringend op zoek naar een feestelijk kleedje. Dat zal ook nog een opdracht worden. Ik kan niet eens gewone zwangerschapskledij vinden dat me past. Ik draag nog steeds mijn ouder t-shirts en rokjes met rekker.

20150702_210221X Jess

(Het is zo moeilijk om nog een flatterende foto te trekken zonder me een walvis te voelen.)

Vorige bump update: week 24
Volgende bump update: week 33

9 gedachten over “29 week bump update”

  1. Juist je blog ontdekt! Wat maak je er elke keer iets moois van!
    Heel fijn om te mogen neuzen in jouw leven met enkele herkenbare zaken: ben zelf leerkracht en 25 jaar. Dus sommige zaken zijn erg herkenbaar! 😉
    Blijf bloggen ook al ga je het nog ontzettend druk krijgen met jullie kleine spruit! En je ziet er echt wel goed uit voor de 29e week 😉

  2. Pingback: 33 week bump update | Powered by flowers
  3. Pingback: 24 week bump update | Powered by flowers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.