38 weken

Volgens de app zou ze nu 3300gr moeten wegen en 49 cm groot zijn. Natuurlijk is zoiets maar een gemiddelde. Ze is volop bezig met vetreserves op te slaan.

Hoe ver ben ik? 38 weken en 1 dag. Het kan alle momenten gaan gebeuren. Al denk ik dat ik zeker de 40 weken zal halen en misschien zelfs erover zal gaan. Buiten de harde buiken, voelt er nog niets anders aan mijn zwangerschap. Sorry voor de familieleden en vrienden die vroeger gegokt hebben. Die fles champagne zal je op een andere manier moeten winnen. 🙂

Slaap? Slaap op zich is momenteel even wat beter, maar de pijn in mijn rug en heupen is moordend. Vaak is dat ook de reden waarom ik wakker word en dus moet gaan plassen. Momenteel is dat 5-6 keer per nacht, het is al erger geweest. Ik probeer overdag niet te slapen, zodat ik zeker moe genoeg ben om wat door te slapen. Als ik overdag een dutje doe, slaap ik heel licht en lijkt alles nog meer pijn te doen.

Cravings? Ik wil constant eten, maar ik geraak er niet uit wat ik wil eten. Waardoor ik eigenlijk amper eet. Qua drinken hou ik ineens van zoete frisdranken. Ice tea, tonic, cola, … Terwijl ik die dranken ervoor best kon laten omdat ik weet dat suiker niet zo goed is.

Stemming? Momenteel ben ik vooral heel nieuwsgierig. Ik ben niet mega vrolijk, maar ook niet slecht gezind. Ik sta momenteel op neutraal. Ik wandel waggel de dag door, wachtend op ons popje. Er is hier ook niet veel te doen.

Ik kan met momenten wel gek worden van de administratieve molen die maar niet in orde geraakt. Je blijft maar papieren invullen en opsturen, om dan meer papieren te krijgen. Hopelijk geraakt mijn uitkering op tijd in orde, want met een afbetaling is geld geen overbodige luxe. Ik geloof dan ook dat al die instanties waarschijnlijk beter op de hoogte zijn dan ik, waarom laten ze mij dan zo sukkelen met al die papieren.

Symptomen?
Nog altijd hetzelfde als in week 33.
+ Ik begin mij echt te storen aan het extra haar in mijn gezicht. Dank u hormonen. Het lijkt of ik bakkebaarden heb.
+ Ik heb ineens last van onzuiverheden op mijn voorhoofd. Puistjes zijn het niet echt. Ik ben gezegend met een redelijk gave huid, dus het is even wennen om ze op mijn gezicht te zien staan. Hopelijk gaan ze na de bevalling snel weg. Lang leve concealer.
+ Maagzuur is nu echt op gang. Ik overleef niet zonder mijn maalox voor het slapen gaan.
+ Ik heb last van slapende armen/handen. Mijn vingers doen veel pijn. Ik kan ze ’s ochtends amper plooien. Gelukkig ook een kwaaltje dat weer verdwijnt na de bevalling. (carpale tunnelsyndroom).
+ Steken in mijn schaamstreek. Als mevrouw zin heeft om nog eens volledig rond haar as te draaien, kan ik haast huilen van de stekende pijn. Ik hoop dat ze mijn schaambeen wat heel laat.

Beste moment?
– Een leuke interactie tussen vader en dochter. Het vriendje was haar wat vragen aan het stellen en telkens gaf ze ‘antwoord’ door eens goed met haar voet tegen zijn hand te duwen. Gek hoe dat telkens uitkwam dat ze dat deed na zijn vraag of verhaal. Heerlijk om te zien.
– We pakten eindelijk de ziekenhuistas in om dan ook meteen in de auto klaar te zetten. Nu zijn we volledig klaar.
– Het etentje voor Sam (de peter, broer van het liefje) zijn diploma. Heerlijk nog eens samen zijn met familie voor de komst van ons popje.

Andere?
* Ik mocht gisteren op controle aan de monitor. Gek om te zien dat de harde buiken exact om de 8 minuten komen. Jammer genoeg geen teken van bevallen.
* De lift is 5 dagen stuk geweest. Gelukkige moest ik niet zo vaak het huis uit, want hoogzwanger die trap drie verdiepen omhoog is een prestatie op zich.
* Ik ga die buik toch missen. Ik heb een doodnormale zwangerschap met doodnormale kwaaltjes gehad en zou het zo opnieuw doen. Waar moet ik binnenkort mijn bord op zetten?

PicMonkey Collage2

X Jess

Tot de volgende update of een post over de komst van ons meisje ;-). 

Vorige bump update :  Week 36
Volgende bump update : Week 40

13 gedachten over “38 week bump update”

  1. Wat een mooi blogbericht! Voelt een beetje als afscheid van je buik en het bijna verwelkomen van nog iets veel mooiers in de plaats. Onwezenlijk is het! Je ziet er stralend uit! Ik denk veel aan je, alle geluk met de bevalling en tot heel snel!! :-*

  2. Zo leuk om te lezen! Ik zou het niet zo gauw opnieuw doen, vond zwanger zijn vreselijk (de pijn, het brandend maagzuur, neen dank u :p) Daarmee vergeleken is bevallen niks. Bewegen is goed om alles in gang te zetten 🙂 Ik heb zo nog sneeuw staan ruimen. Achteraf gezien eigenlijk wel geen goed idee :p Ik ben echt nieuwsgierig naar jullie meisje!

  3. Wat een mooi buikje, dat zal je toch missen (ondanks de kwaaltjes 🙂 )

    De avond voor mijn bevalling heb ik liggen wenen, omdat ik mijn klein meisje nooit meer in mijn buik ging voelen, maar na de bevalling was ik super happy met mijn popje in mijn armen 🙂

  4. Pingback: 40 week bump update | Powered by flowers
  5. Pingback: 36 week bump update | Powered by flowers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.