Ik heb jullie nog niet echt verteld hoe het nu met mij gaat. Nog twee weken en we zitten al in de helft. Bij Ellie plaatste ik om de zoveel tijd een bump update en dat zou ik graag nu ook willen doen. Ik vind het heerlijk om terug te kunnen kijken naar de groei van mijn buik en hoe ik mij voel(de).

Hoe ver ik nu? Op de foto ben ik 17 weken zwanger. Terwijl ik dit bericht maak, ben ik net 18 weken zwanger. Ik trok voor het eerst een foto, omdat ik nu pas het gevoel heb dat ik meer leun richting zwanger dan dik. Die onzekere periode is echt niet fijn. Nu moet ik op zoek gaan naar zwangerschapsjurkjes, want mijn gewone jurken komen wat kort doordat de stof omhoog kruipt.

Geslacht? Zoals jullie hier konden zien, verwachten wij terug een meisje!! 18 juli ga ik nog even om bevestiging vragen, want Ellie was tot 20 weken volgens de gynaecoloog een jongen.

Ik kan wel wennen aan het idee om een meisjesmama te zijn. Doordat ze ongeveer in dezelfde periode geboren zullen zijn, kunnen we alles hergebruiken. Ik was helemaal nog niet klaar om haar spulletjes te verkopen, dus dat komt goed uit!

Slaap? Bij de vorige zwangerschap heb ik heel lang gewacht voor ik een zwangerschapskussen kocht. Nu wist ik wel beter en haalde ik hem redelijk snel terug boven. Soms word ik één keer wakker om te plassen, maar ik slaap best goed. Aan al mijn zwangere lezers, koop zo’n kussen!!!!

Mis ik iets? Ik heb de laatste tijd veel zin in sushi. Niet dat we dat normaal vaak eten, maar nu het niet mag. heb ik er juist zin in.

Craving? Hetzelfde als bij Ellie eigenlijk. Allemaal zure dingen. Appelsiensap, zure snoepjes, ….

Stemming? Chill. Tot voor kort vergat ik af en toe dat ik zwanger was. Ik heb een peuter rondlopen en zal mij genoeg afleiden. Deze keer geen verbouw/verhuis stress.

Symptomen? Vorige week een serieuze blaasonteking en schimmeinfectie. Bij Ellie ook zoveel last van gehad, dus ik hou mij al vast. Het was een verschrikkelijke week vol pijn en veel medicijnen.

Tot week 16 had ik enorm veel last van een te lage bloeddruk en misselijkheid. Ik had constant het gevoel dat ik ging flauwvallen. Ik sloot mezelf op thuis, uit angst om op straat flauw te vallen of over te geven. Thank god dat het nu voorbij is en ik terug wat kan leven (naar de bakker gaan enzo).

Beste moment? Ik kan er zo van genieten als we als gezin naar de baby gaan kijken. Ellie weet zo goed waar de baby is. Ze is zo lief voor andere kindjes, dus ik kijk er wel naar uit om te zien hoe ze zal reageren op de baby. We hebben ook een naam gekozen, dus volop aan het testen hoe het luidop klinkt. Nu nog zien dat we onszelf niet voorbij praten. Bij Ellie heeft het tot week 32 geduurd voor we eruit waren.

Andere? We zijn volop bezig om voor Ellie een nieuwe kamer te maken. Ellie’s oude kamer blijft gewoon een babykamer. Het is gemakkelijk om de commode te laten staan. Alles staat er zo opgesteld dat het gemakkelijk is om voor een baby te zorgen, dus leek het ons gemakkelijk om de nieuwe kamer om te bouwen naar een peuterkamer. Dit weekend gaan we eraan beginnen, super leuk!

X Jess

13 gedachten over “Bump update | 18 weken zwanger van baby2”

  1. Super dat die misselijkheid over is! Ik ben nu 12 weken zwanger, dus kom een aantal weken achter. Gelukkig heel weinig lichamelijke kwaaltjes. Ik vergeet ook af en toe dat ik zwanger ben, dat is wel anders bij een tweede he. Je bent veel meer bezig met je eerste kindje en hebt dus zoveel tijd niet meer om over je zwangerschap na te denken. Ben heel benieuwd naar jullie naam, hier ook al aan het nadenken over wat goed bij Ellie past. 🙂

  2. Volgens mij doe ik iets verkeerd met dat kussen. Ik gooi het vaak nog voor ik slaap uit bed. En zoniet word ik ’s morgens nooit met kussen wakker. Gelukkig slaap ik zonder ook goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.