Het is zover, je bent bevallen van een wolk van baby! Tijdens je zwangerschap heb je maandenlang in leuke positiekleding rondgelopen. Na je bevalling wil je het liefst comfortabele kleding aan, maar natuurlijk wil je er ook een beetje leuk uitzien. Naar welke kleding moet je op zoek om er na je bevalling leuk uit te zien in kleren die lekker zitten. Ik paste niet meteen terug in mijn ‘oude’ kleding en dat is helemaal oke! Wees lief voor jezelf. Het duurde negen maanden om een baby te groeien, dus geef jezelf tijd. En na je bevalling moet je ook niet terug naar de oude zelf.

Comfortabele kleding na je bevalling

Comfortabele kleding na je bevalling

Stof keuze

Als ik naar mezelf kijk, zweette ik enorm na de bevalling. Dan is het aan te raden om een goede stof te kiezen. Katoen of bamboe is hier ideaal voor. Kies zeker niets synthestisch. Jij en je huid moet kunnen ademen.

Het merk bamboobasics.nl bijvoorbeeld heeft kledingstukken gemaakt van duurzame bamboestof. Bamboestof is luchtig in de zomer en isoleert goed in de winter.

Kleding

Als je borstvoeding wil geven zoek je best naar kledingstukken met een V-hals of iets dat open kan met knopen. Wat ook werkt is twee t-shirt aandoen. Zo kan er één t-shirt omhoog en één t-shirt om laag. Voor de rest zoek je best iets waar jij je comfortabel in voelt. Dat kan voor iedereen iets anders zijn. Voor mij waren het onderstaande kledingstukken.

Lange shirts / Legging

Lange shirts kun je echt met alles combineren. Handig als je nog niet al je oude setjes past. Dames t-shirts met lange mouw zijn perfect als basis. Je kunt er een lang vest of jasje over dragen, met daaronder een legging. Een legging zit comfortabel en je rekt een beetje mee, zodat je buik, die natuurlijk vlak na de bevalling nog niet helemaal eigen voelt, genoeg ruimte heeft. Ik heb heel lang in mijn leggings geleefd. Beste uitvinding ooit!

Wikkeljurk

Een wikkeljurk voelt helemaal niet strak en zit deze juist heel comfortabel. Wikkeljurken zijn ook ideaal als je borstvoeding wil geven, gemakkelijke toegang tot de borsten. In de zomer is zo’n jurk lekker luchtig en in de winter gemakkelijk te combineren met een legging en een dikkere trui. Na mijn keizersnede gaf zo’n jurk ook voldoende ruimte aan mijn buik zodat ik geen pijn had.

Vergeet niet, uiteindelijk draait het erom dat jij je comfortabel voelt.

X Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.