Het is ondertussen lang geleden dat deel 1 van de verbouwing online kwam. Nadat de keuken en de eetkamer in elkaar stonden, zijn we wat stil gevallen. Het verhuizen had voorrang en we waren onze drive wat kwijt. We zijn dan ook lang bezig geweest om alles uit te zoeken. Tegen het einde van de zomer kwam het nieuwe schuifraam eindelijk en konden we terug beginnen.

De afwerking van het huis

De woonkamer: Het schuifraam en het gat in het dak

Ik had jullie al verteld dat we met een lek zaten. Bleek de balk onder het dak helemaal rot te zijn. Maanden aan vocht had er geen deugd aan gedaan. Dit werd in april gemaakt, redelijk snel na de aankoop van ons huis. Het zag er gelukkig allemaal erger uit dan het was.

De afwerking van het huis

We moesten het gat in het plafond nog even open laten om zeker te zijn dat alles goed gerepareerd was. Dus op zich kon het geen kwaad wat we nog tot juni moesten wachten op het schuifraam. Ik wilde die kant namelijk in één keer doen

Maar door een productiefout moesten we ineens wachten tot na het bouwverlof. Het duurde ineens allemaal wel heel lang. Eenmaal geïnstalleerd, gaf het meteen een heel ander zicht. En diezelfde dag zorgde Tars ervoor dat het gat in het plafond dicht zat. Wat Gyproc rond het nieuwe raam en de woonkamer zag er meteen beter uit.

De afwerking van het huis

De woonkamer schilderen en een nieuwe zetel

Tars vervloekt dit werkje, maar ik vond het heerlijk om met een muziekje op de muren de schilderen. Alles moest wit, dus zonder nadenken zette ik laag na laag op de muur. Ook dit gaf meteen een heel ander zicht. Die bruine en groene stukken weg uit ons zicht.

In juni bestelden we ook een nieuwe zetel bij Gerowonen. En die werd onlangs geleverd, wat de woonkamer bijna af maakt. Ik zou nog heel graag een houten vloer hebben, maar die kan pas komen als het stuk in de eetkamer klaar is.

De verbouwing

Met de oude zetel, lijkt onze woonkamer bijna een balzaal. Hielp ook niet echt om het huis huiselijk te krijgen. En als je weet dat alles maar tijdelijk is, ga je niet beginnen decoreren. Maar zie nu, de nieuwe zetel vult de woonkamer heel mooi.

De nieuwe zetel
De nieuwe zetel

Het geeft toch meteen een heel ander zicht? Ik ben echt blij dat we die keuze gemaakt hebben. En het is ineens geen balzaal meer. Het is gevulder, gezelliger en ik voel me al wat meer thuis. En de vloer stoort me ook ineens veel minder.

De eetkamer

De afwerking van het huis

Over het vervolg van de eetkamer is er nog niet zo heel veel te vertellen. Tars brak de glazen muur af, maar momenteel is er nog niets verder gebeurd aan dat stuk. Er zou een nieuwe Gyproc muur moeten komen met schuifdeuren, zodat de gang deftig gescheiden is van de eetkamer. En dan kunnen we in de woonkamer, eetkamer en keuken een laminaat leggen. Die we trouwens ook deze zomer al kozen.

We zijn er nog altijd niet helemaal uit. Want ik zou graag dat stuk open houden. Een mooi antieke kast erbij zodat de jassen uit het zicht kunnen. Op die manier kunnen we de vloer ook zo laten, want met de nieuwe zetel erbij, ben ik beginnen wennen aan de oude vloer. Wie weet komt er nog een deel drie en kan ik jullie laten weten wat het is geworden.

De kinderkamer

de kinderkamer
De kinderkamer

De meisjes hun kamer was al redelijk klaar, maar rond Oone’s tweede verjaardag braken we haar babybed af en kwam er een peuterbed in de plek. Ik zou nog graag plinten in de kamer hebben, maar voor de rest is dit kamertje helemaal klaar. Ook de enige kamer in het huis dat (bijna) helemaal afgewerkt is. Als je in deel 1 kijkt naar de vooruitgang, kan je zien dat dit kamertje de grootste make over kreeg.

Lees meer: Samenslapen met je broer of zus

De zolder

Op zolder moesten we niet heel veel doen. We gaven enkel de witte stukken een opfrisbeurt. Lang is de zolder een opbergruimte geweest waar ons bed toevallig ook stond. Om het thuisgevoel te krijgen, wilde ik graag de zolder wat inrichten. In oktober maakte ik daar een bureau zodat ik wat kan werken met mijn Cameo Silhouette zonder gestoord te worden. En ik ruimde alles op. Nieuwe lakens van Essenza die in de Collishop vond, zorgde ervoor dat ons bed en de zolder zag er meteen wat gezelliger uit.

De verbouwing

Er is nog altijd een hoekje waar we spullen opbergen, maar het domineert het onze slaapkamer niet meer. En op de foto zie je een stukje van de geweldige grote beer die de peter van Oone kocht voor haar geboorte. Wil niet iedereen zo’n mega beer hebben? #sarcasme

Wat nu?

Ooit hopen we de badkamer nog op te knappen. Het bad is veel de klein en te smal, de douche werkt niet naar behoren en de boiler moet zeker binnenkort vervangen worden. Alweer een verbouwing op zich. Tips of blogberichten naar badkamer verbouwingen zijn welkom.

De keuken moet nog verder afgewerkt worden. Tegels tegen de muur en nog een paar handvaten. Eigenlijk niet het grote werk, maar toch iets dat er maar niet van komt.

Nooit gedacht dat er hier nog zoveel werk zou zijn, maar stilletjes aan komt het allemaal wel in orde. Ik denk niet dat ik ooit nog een verbouwing wil doen. Zelfs geen kleine! Met kinderen is het haast onmogelijk om tijd te vinden om iets te doen. En ik hou er echt niet van om in een onafgewerkt huis te wonen.

X Jess

14 gedachten over “De afwerking van het huis ?!? | De verbouwingen deel 2”

  1. Wat een werk zeg en snap goed dat je het af en toe zat bent en dat het ook best lastig is om alles tot ieder zijn tevredenheid te maken. Je weet dat het mooi gaat worden maar het is ook fijn als het op een gegeven moment klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.