We wonen nu een jaar in ons huis, maar we zitten zeker niet stil. De grote werken beneden zijn gedaan en buiten wat afwerking is zowat klaar. Er zullen waarschijnlijk belangrijkere werken zijn, maar het volgende op de agenda is de badkamer. De badkamer renoveren doe je niet zomaar en zeker niet in 1,2,3. We hebben er een jaar over kunnen nadenken en de knopen zijn doorgehakt.

De oude badkamer vs de nieuwe badkamer

Op zich is er op het eerste zicht niet veel mis aan onze huidige badkamer. We hebben een bad, een douche, een toilet en dubbele wastafel. Maar er zijn toch een aantal dingen die ons enorm storen.

Wat we zeker nieuw nodig hebben, is een boiler. Er zijn deze winter heel wat momenten geweest dat die uitviel en dat ik vier keer per dag naar boven kon lopen om hem opnieuw aan te zetten.

Voor de ruimte die we hebben, kan de indeling vooral beter. Het enige nadeel is, dat we met een groot raam zitten en daardoor maar twee muren ter beschikking hebben om sanitair tegen te zetten. Maar met wat hulp van Pinterest , kregen we een fijne indeling getekend.

De wastafel

De badkamer renoveren

Hier mis ik vooral opbergruimte. Er is geen spiegelkast of kasten onder de wastafels. Waardoor het momenteel een echt rommeltje is. De bakjes van de Zeeman hebben al wel wat geholpen om orde te scheppen in de chaos.

Het bad

Nu is het bad te smal en ondiep voor ons, waardoor het niet gezellig is om een bad te nemen. Tars kan zelfs niet gaan liggen in het bad, zijn schouders zijn te breed om te kunnen zakken. De kinderen kunnen er met twee in, dus daar maken we natuurlijk gebruik van.

Toen ons appartement werd gebouwd kozen we voor een extra lang en breed bad, en zo konden wij zelfs met twee in bad zonder claustrofobisch te worden. Zoiets willen we graag terug.

De douche

De douche is te groot voor de ruimte die je effectief nodig hebt om te douchen. Het is een inloopdouche, maar de kraan staan aan de ingang van de douche, waardoor je het ‘achterste’ stuk helemaal niet gebruikt. Bij de meeste inloopdouches zie je de kraan in het midden of achteraan staan. Wat me helemaal leuk lijkt, is een douche met twee kranen.

Wat ik hier nog het meeste mis is een regendouche of toch ten minste een kraan waar veel water uit komt. Mijn haren uitspoelen neemt zoveel meer tijd in beslag. Nu kiezen we voor een douche in het bad. Dat hadden we hiervoor ook en dat was ideaal. Zo bespaar je ook heel veel plek!

Het grondplan

De badkamer renoveren

De afmetingen kloppen niet helemaal, want zo is de badkamer 300 cm breed, maar het geeft wel een idee hoe de indeling nu is en hoe we het willen.

Omdat we geen bad én douche hebben, kunnen de wasmachine en de droogkast naar boven. En door dat te doen komt de berging beneden vrij en hebben we meer opbergruimte voor voorraad.

Nu is het wachten op de offertes en dan kunnen we erin vliegen.

X Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.