Mijn baby gaat naar school. De eerste schooldag komt er gewoon aan. Net uit mijn buik en nu al naar school begot. Zo cliché, maar de tijd vliegt. Mijn kleine peuter zal niet meer 24/24 bij mij zijn en eerlijk gezegd vind ik het waarschijnlijk spannender dan Ellie. Tijdens het wenmomentje dinsdag stond ik daar al met tranen.

Bij de eerste schooldag hoort natuurlijk een gevuld rugzakje. Omdat ik zelf graag weet wat mama’s (of papa’s) gebruiken als brooddoos, drinkfles,… deel ik onze favorieten.

de eerste schooldag

De eerste schooldag

Wat zit er in haar rugzak?

De rugzak bestelde ik op Bulbby. Een website met een groot aanbod aan gepersonaliseerde spullen. Papa vindt de roze kleur maar niets, maar ik vind hem geweldig. Ook gewoon handig dat haar naam erop staat, toch? En Ellie vindt hem mooi, dat is wat telt. Super snel in huis, dus als er nog mama’s zijn met instappers na de paasvakantie.

De drinkfles is van Klean Kanteen. Deze hebben we al heel lang (ooit gekocht in a.s adventure). Ik ben 100 % zeker dat deze lekvrij is en ook dat Ellie er zelf van kan drinken zonder hulp. Want als juf weet ik hoe vervelend het is als de drinkfles uitloopt in een rugzakje. Ik heb er twee, zo kan ik eventueel ook smoothies meegeven.

We hebben ook een Klean Kanteen voedselcontainer (wat een woord) staan voor haar. Deze geef ik enkel mee als ik warme soep wil meegeven. Perfect om je eten warm of koud te houden. Ik moet alleen nog even navragen of dit mag op school.

Als brooddoos kozen wij voor een bentobox. Een brooddoos met vakjes om een gevarieerde lunch mee te kunnen geven. Als er interesse is, deel ik binnenkort wat ik zoal mee zal geven in deze brooddoos.

Haar snackdoosje van Yumbox is ook volgens het bento principe. Een doosje met vakjes zodat ze verschillend fruit of groenten kan meenemen. Ik vind het ook gewoon te leuk dat haar brooddoos en snackdoosje matchen. #crazymom

X Jess

Meer lezen?

Klean Kanteen Insulated
Het gevecht tegen plastic

6 gedachten over “Ellie | De eerste schooldag (Ecologisch gevulde rugzak)”

  1. Bij ons mogen ze geen drinken bus meenemen ze krijgen drinken in de klas. Alleen stel ik mij de vraag of de kleintjes dat ook effectief wel doen. Als ik de drinkbeker thuis niet in het zicht zet vergeet hij te drinken…ik heb een brooddoos met een extra klein doosje in om eventueel groentjes In te steken. Ik heb er ook wel op gelet dat hij alles zelf open krijgt, toch ook handig als juf denk ik? Soep zou ik ook eens moeten vragen. Lars is 1 februari gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.