Voorlopig het laatste artikel over onze verbouwingen. Het meeste is rond en nu is het wachten op de badkamer renovaties (die door corona nog altijd op pauze staan). De keuken was voor mij zowat één van de belangrijkste veranderingen in ons huis. Op zich was de oude keuken nog goed genoeg om te laten staan. Maar ik wilde graag onze ‘oude’ keuken terug. Ik werd verliefd op de keuken in ons appartement, dus deden we gewoon copy paste.

De keuken voor en na

De keuken zelf was er dag één al uit. Samen met mijn broer brak ik de avond dat we de sleutel van ons huis kregen de keuken al af. De keuken zetten duurde ook niet zo heel lang. Ik denk dat Tars er twee weken (na de werkuren) over heeft gedaan. Hetgeen dat het langste duurde waren de tegels. Zoals ik al zei in het vorige artikel, duren de puntjes op de ‘i’ vaak het langst. En dus ook in onze keuken.

De andere kant van onze keuken ben ik vergeten om deftige voor en na fotos te nemen.

De oude keuken
ruwbouw
De keuken voor en na
De keuken voor en na
De keuken voor en na
De nieuwe keuken met tegels

De tegels

Wie mij kent weet dat die groene tegels een gewaagde keuze zijn. Omdat ik altijd zoveel last heb met mijn keuzestress, had ik mezelf voorgenomen om Impermo binnen te gaan en binnen het uur te kiezen. We namen ook de kinderen mee, dat helpt altijd om snelle beslissingen te nemen ;-). Als het alleen van mij afhing, zouden het witte metrotegels zijn geworden. Tars wilde heel graag een accent kleur in de keuken, aangezien ons hele huis al wit is. En uiteindelijk had hij wel gelijk. Nog geen half uur binnen en mijn oog viel op deze tegels en uiteindelijk nam ik een goede keuze. Ik vind ze prachtig en super goed passen bij de rest van ons huis.

Klaar?

Op zich zijn we hier nu klaar, maar moest het ooit nog kunnen zou ik nog enkele dingen willen toevoegen of veranderen.

Ik wil bijvoorbeeld nog een plank boven de afwasbak met mooie plantjes. Een kleine moeite, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd. Ik ben bang dat zo’n plank snel een verzamelplek van rommeltjes wordt. En ik ben ook nog op zoek naar een speciale, mooie, houten plank.

Ik weet niet wat wij verkeerd doen met de kranen, maar in ons appartement spetterde het water alle kanten op als de kraan open ging en ook nu ben ik niet helemaal tevreden met onze kraan. Moest ik nu een derde keer kunnen kiezen, zou ik kiezen voor een buigzame kraan of zelfs een kraan met direct kokend water. Inspiratie haalde ik deze keer op de site van Grohe. Heeft er iemand zo’n kraan? Ben je daar tevreden over?

En tot grote verbazing van velen hebben wij nu geen microgolfoven. Wij vonden geen microgolf die paste bij onze oven en ondertussen zijn we bijna twee jaar verder en missen we het niet. Zou ik een nieuwe keuken zetten, zou ik die zeker wel voorzien. Er zijn toch enkele momenten dat ik hem mis.

X Jess

2 gedachten over “De keuken voor en na (met foto’s)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.