Zoals sommigen al weten, proberen wij onze kinderen zoveel mogelijk suikervrij te laten eten en snoepen. Ik schrijf bewust niet suikerloos want dat is haast onmogelijk, uiteindelijk zit er in fruit ook (natuurlijke) suikers en hier en daar sluipen er ondertussen toch wat suikers binnen. Vorige zomer passeerde ik langs Albert Heijn, een winkel bekend bij iedereen maar toch wat omrijden voor ons. Ik vond er best een groot assortiment aan suikervrije koekjes, beleg, drankjes, … Daar leerde ik voor het eerst het merk ‘De Kleine Keuken’ kennen. Onlangs kreeg ik een pakketje opgestuurd met enkele testproducten en proevertjes voor de kinderen en omdat ik zo enthousiast ben, leer ik jullie graag het merk kennen.

De kleine keuken

Wil je weten wat onze peuter/kleuter nog zo allemaal eet op een dag, dat vertelde ik hier al eens.

De kleine keuken

Als je op hun website gaat kijken, merk je meteen op dat al hun producten vrij zijn van geraffineerde suikers, palmolie, zout of andere toevoegingen. En niet onbelangrijk, alles is 100% biologisch. Zij maken in sommige producten wel gebruik van kokosbloesemsuiker en dat probeerden we ook tot voor kort (voor Oone zeker) te vermijden. Het is geen geraffineerde suiker, maar het blijft wel suiker.

De kleine keuken
Oone’s eerste koekjes <3

Ik denk dat het merk bij ons nog redelijk onbekend is, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt. Het zou niet slecht zijn mochten kinderen in het algemeen wat minder suiker binnen krijgen. De kleine keuken bestaat nog niet zo lang (2012), maar toen ik een paar foto’s deelde op Instagram werd duidelijk dat er al enkele mama’s fan waren. Bij deze draag ik graag mijn steentje bij om het merk wat in de spotlights te zetten.

Mijn favorieten

Het spreekt voor zich dat de koekjes mijn favorieten zijn. Het is moeilijk om een baby/peuter koekje te vinden zonder suiker, dus ik was helemaal in de wolken om er te vinden. Ellie is zelf het meeste fan van de letterkoekjes en helemaal níét van de zachte babykoekjes. Geen probleem want die lust Oone dan weer graag.

Thee is hier ook altijd een toppertje. Ellie drinkt hem zowel koud als warm.

De kleine keuken

De ’tussendoortjes’ vind ik ook super handig. Een lekkere snack om mee te nemen op uitstap. Daar vind Ellie de snoepjes en de wolkjes het lekkerst. Ook hierin zit niets van toevoegingen en toch super lekker.

Vaak krijg ik de opmerking dat het best zielig is dat onze kinderen niets mogen snoepen. Uiteindelijk zit onze snoepkast ook bomvol met lekkers, gewoon allemaal lekkers zonder suiker!

Prijs

Niet onbelangrijk is de prijs. Vaak denken mensen dat gezond en/of biologisch eten duur is. Maar die vergelijking is snel gemaakt: een doos koekjes van een A merk kost 1,90€ voor 125 gr en een doos koekjes van De kleine keuken kost 2,30€ voor een doos van 150gr. Dat is 15,2€/kg tegenover 15,3€/kg. Dát noem ik verwaarloosbaar voor een biologisch alternatief.

Nu alleen naar de Albert Heijn of gewoon naar de webshop van De Kleine Keuken zelf.

X Jess

13 gedachten over “De kleine keuken | Lekkers voor je kinderen zonder suiker”

 1. Helemaal waar! Ik schreef onlangs ook een blogpost over gezonde kinderkoekjes (www.moederschip.be/vrijdag-lijstjesdag-gezonde-kinderkoekjes). Voor mij springt De Kleine Keuken eruit omwille van hun creativiteit. Het zijn geen alledaagse koekjes die je al overal tegenkomt, maar originelere versies. Ook hun boterhambeleg is zooo lekker en niet standaard. Ik ben al fan sinds Albert Heijn naar België kwam 🙂

 2. Wij zijn ook al lang om. Net als jullie voeden we Ize suikervrij op. Voorlopig helemaal niet moeilijk. Ella’s kitchen en de kleine keuken helpen ons hier heel goed bij. De koekjes vindt ze voorlopig nx, ze eet liever een rijstwafeltje. Super dat je dit merk zo promoot, want zoveel mensen die dit niet kennen!

  1. Ik ben dan nu 2,5 jaar bezig met suikervrij opvoeden en leerde het merk ook pas recent kennen. Ze zouden het beter overal verkopen! ?

 3. Ik kwam gister in de winkel toevallig ook de kleine keuken tegen in de Jumbo. Daar hadden ze de Chocopasta.
  Ze zeggen dat er geen geraffineerde suikers in zitten, dat stuk is waar. Maar er zit kokosbloesemsuiker in en dat is gewoon hetzelfde als suiker. In de chocopasta zit 29.8 gram suiker, dat staat gelijk aan 1 suikerklontje per boterham. Ik heb de andere producten niet bekeken, dus daar kan ik geen oordeel over geven. Maar de chocopasta is dus niet “lekker voor kinderen zonder suiker”

   1. Hoi Jess,

    ja dat had ik gelezen, maar het gaat mij erom dat op ze claimen dat het echt goed is voor je kleintje. Maar dat is het dus niet, door de kokosbloesemsuiker. Suiker=suiker in welke vorm, kleur en naam dan ook. Ik heb even op de website zitten kijken en ze hebben ook appelstroop. 52 gram suiker per 100 gram. Koekjes voor 4 maanden 23,5 gram suiker per 100 gram. Dus ze voegen wel degelijk suiker toe, misschien niet geraffineerde suikers, maar niet minder slecht.

    en ja in banaan zit ook suiker. Maar in verhouding een banaan bevat per 100 gram 12 gram suiker.

    Als je je kind wil geven prima, moet iedereen zelf weten, daar ga ik niet over maar laat je niet misleiden door het etiket dat je dan goed bezig zijn. Dat zou zonde zijn.

    1. Ik had dat misschien beter moeten nuanceren, maar daar ben ik me van bewust. Die dingen geven we zeker aan de baby niet. Ellie (bijna 3j) durf ik wel zo’n koekje eens geven. Liever eentje zonder suiker natuurlijk.

 4. Ik vind het moeilijk. Je kunt geen “lekkere zoete dingen maken zonder zoetstof, en zoetstof (of het nou uit bieten, riet, kokosbloesem of fruit komt) is niet zo gezond. Waarom moet er een heel merk komen speciaal voor kleintjes met “gezonde” lekkere dingen? als volwassenen wil je toch ook gezond eten en jezelf af en toe verwennen? Dan kun je gewoon met zn alle hetzelfde gezond eten en af en toe zondigen met choco pasta of een koekje met gewoon normale zoetstof. Ik vind het pure marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.