Oone werd één jaar en we kunnen zeggen dat we weer een succesvol Rapley avontuur achter de rug hebben. Vanaf nu spreken we gewoon over mee-eten zeker. Het gemakkelijke aan de Rapley methode is vooral dat je nooit iets apart moet koken of maken. Uiteindelijk heb je niet echt iets nodig om ermee te beginnen, maar er zijn toch wat items die het net iets gemakkelijker maken.

Rapley benodigdheden

De benodigheden

De eetstoel van Stokke

Met Ellie’s geboorte kregen wij van de vrienden van Tars een Stokke Tripp Trapp. Wij waren daar zo tevreden over dat de stoel ook op de geboortelijst van Oone stond. Dus voor elke dame een Stokke Tripp Trapp met hun naam op de achterkant. De namen hebben wij later gratis laten graveren in de kinderwinkel Olijfje in Mortsel. Hou zeker hun Instagram of Facebook in de gaten, want af en toe hebben zij een aantal gratis graveerdagen.

Rapley benodigdheden

Ik vind dat kindjes daar heel goed in zitten. De voeten ondersteunt door de onderste plank en lekker compact in het babyzitje. Vaak merk je bij bijvoorbeeld de stoelen van IKEA dat de voetjes hangen en de kindjes heel veel ruimte hebben om van links naar rechts te ‘vallen’ als ze nog niet goed kunnen zitten.

Hij is ook heel gemakkelijk af te wassen. Ik heb hem zelfs al meermaals onder de douche gezet om even snel af te spoelen. In de zomer zet ik ze op het terras en laat ik Ellie de stoelen afwassen. Geen idee wat Stokke daar zelf van denkt, maar onze stoelen zien er nog super goed uit dus ik denk dat ik niets verkeerd doe.

Rapley benodigheden

Wij kochten ook de tray erbij en deze is er heel gemakkelijk af te halen en te poetsen. Zowat de meest gestelde vraag is, of mijn witte stoel en tray na bijvoorbeeld spaghetti niet helemaal oranje zien. Nee! Echt helemaal niet. Alles gaat daar perfect af.

Tegenwoordig heeft Stokke een silicone mat/bord dat speciaal op de tray past. Die bestond nog niet toen wij begonnen, dus wij hebben iets anders (meer daarover hieronder).

Een slab met mouwen

In de zomer is het gemakkelijk, dan kleed je je baby uit voor je aan tafel gaat. Als het wat kouder wordt is dat anders. Ik raad je zeker aan om slabben met mouwen te kopen voor die eerste periode of de gerechten die wat vuiler zijn zoals spaghetti.

Rapley benodigheden

De laatste ontdekking zijn de slabben van Lilypoppy. Een slab met mouwen, super lang waardoor je het bordje erbovenop kan zetten en een ‘opvang’ zakje. Ook waterafstotend, dus ook nadien te gebruiken als schilderschort.

Het bordje van Ezpz

Dit is het bordje van Ezpz. Dit was pas een ontdekking toen Oone werd geboren. Vanaf Oone haar eten meer in haar mond stak dan in het rond te smijten, zetten we ze mee aan tafel. De tray gebruiken we tegenwoordig zelden.

Rapley benodigheden

Wat is er nu zo speciaal aan dit bordje? Het is speciaal ontworpen zodat baby’s /peuter het bordje niet van de tafel krijgen. Om te geloven moet je het echt eens zelf proberen in de winkel. Het komt echt niet van tafel tenzij je een hoekje omhoog trekt. Wij proberen om dit niet voor te doen, zo blijven ze langer in de waan.

Je voorkomt zo dus rondvliegend eten. Wij hebben nu het gewone kommetje, maar je hebt er ook in leuke vormen of borden met vakjes, … En ik zou het nog bijna vergeten, ze mogen in de vaatwasser!

Een placemat onder de eetstoel

Dit hebben wij niet gedaan, maar ik ken veel mama’s die zo’n grote bureau placemat van IKEA onder de eetstoel plaatsen om de vloer te sparen. Als je een houten vloer hebt, is dat misschien geen slecht idee. Ook veel gemakkelijker schoon te maken.

Voor de toekomstige Rapley mama’s, je weet wat doen! 😉

X Jess

Eén gedachte over “De Rapley methode | De benodigdheden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.