Na meer dan anderhalf jaar wasbare luiers te gebruiken, was het niet meer dan logisch dat we eens een wasbare zwemluier zouden proberen. Wij gaan best vaak zwemmen en ook die zwemluier beland telkens na gebruik in de vuilbak, dat moet toch beter kunnen?

Imse Vimse wasbare zwemluier

Imse Vimse bestaat al een tijdje en absoluut geen ongekend merk voor ons. Zij verkopen wasbaar maanverband, wasbare make-up doekjes, borstvoedingspads, gewone wasbare luiers en wasbare zwemluiers in de schattigste printjes.

Ik ben niet meteen de grootste fan van Bumba, maar super slim gezien van Imse Vimse en studio 100 om de wasbare luier wat bekender te maken voor het grote publiek. Hij is ook super gemakkelijk te verkrijgen in o.a. dreambaby, klein spook, greenjump, ….

Gebruik

wasbare zwemluier

Wij mochten deze wasbare zwemluier proberen en dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Ik vind hem super gemakkelijk in gebruik. Je trekt hem gewoon aan als slipje. Thuis dragen we de zwemluier alleen, maar in het zwembad doen we er een badpak boven. Na het zwemmen en de zwemluier moet uit, kan je aan de zijkant de knopjes openen. Even uitspoelen indien nodig en mee in de wasmachine.

Net zoals de gewone zwemluier houdt hij geen pipi tegen, maar wel de grote boodschap. Even veilig in gebruik als een gewone zwemluier dus.

wasbare zwemluier

Ik heb al gehoord dat er enkele zwembaden zijn die wasbare zwemluiers verbieden, maar wij hebben tot hiertoe nog geen commentaar gekregen.

Opnieuw kopen?

Ze is stilletjes aan uit dit model aan het groeien en we gaan zeker een nieuwe kopen. De zwemluiers gaan van 6 kg tot 17kg in verschillende maten en betaal je ongeveer 16,95€. Die rode met witte stippen is absoluut mijn favoriet en binnenkort van ons.

wasbare zwemluier

Had je al gehoord van een wasbare zwemluier of misschien zelf al in gebruik?

X Jess

8 gedachten over “Zomerklaar | De wasbare zwemluier van Imse Vimse”

  1. JBC heeft deze ook. Jammer genoeg is J wat te groot aan het worden hiervoor (grootste maat spant aan benen en buik en komt halverwege de billen en kind weegt amper 15 kg), maar deze zomer is het toch het moment van zindelijkheidstraining alom 🙂 eindelijk uit de luiers en tot nooit meer weerziens (y)

  2. Hier hebben we sinds kort ook een wasbare zwemluier. In het dagelijks leven gebruiken we geen wasbare luiers maar voor het zwemmen hebben we toch de stap gezet. We zijn er tevreden van! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.