Voor Ellie’s derde verjaardag wilden we graag wat doen met haar vriendjes. Echt een activiteit op haar maat en naar haar interesses. We nodigden enkele vriendjes uit en gingen samen een blotevoetenpad bewandelen. Na die geweldige wandeling konden we dankzij die zalige nazomer ook heerlijk picknicken. En natuurlijk, na de lekkere taart was het tijd om cadeautjes open te maken.

Wat vraag je dan?

Aangezien ik zelf altijd met het dilemma zit wat ik moet kopen of vragen voor een verjaardag dacht ik met jullie te delen wat Ellie kreeg voor haar derde verjaardag. Alles staat ook gelinkt, dus gemakkelijk te vinden voor jou.

(We vroegen om niets mee te nemen, maar ik kan me daar zelf ook moeilijk aan houden dus ik neem de genodigden niets kwalijk. 🙂 . Ellie was er ook heel blij mee.)

Derde verjaardag

Boeken

Derde verjaardag

Ellie is een enorme boekenwurm. Je doet haar dus altijd een plezier met een (prenten)boek.

Ze kreeg van Nonkel Joshua en Tante Silke ‘Wolfje wil naar huis‘. Echt een supertof boek van een leuke reeks. De andere boeken hebben we hier ook al in huis. (De vechtende eekhoortjesLaat maar los koalaDe leeuw en de muis).

Van ons kreeg ze dit versjes boek. In het boek gaan de dieren rijmend op zoek naar de letters van haar naam. Ik vond het vooral leuk dat het boek gepersonaliseerd is en natuurlijk is het ook een bonus dat ze zo leert kennis maken met rijmen.

Een elektrische tandenborstel

Derde verjaardag

Iedereen weet hoe belangrijk het is om deftig te poetsen. Niets zo deftig als elektrisch poetsen. Dus Ellie kreeg van ons een elektrische tandenborstel van Oral B. Wij hebben zelf al jaren eentje van Oral B en weten dus zeker dat we iets degelijk kochten. Eigenlijk was ze nog het meeste blij met de tandpasta. Frozen EN die smaak kei lekker. 

Deze tandenborstel kunnen ze gebruiken vanaf drie jaar, dus een ideaal geschenk voor een 3-jarige, maar Ellie vindt hem dus te luid. We hebben enkele keren geprobeerd om haar tanden te poetsen met een koptelefoon aan maar tot hiertoe geen succes. 

Ze heeft absoluut geen probleem bij het gevoel van het poetsen, maar enkel met het geluid. We merken wel vaak dat Ellie moeite heeft met geluiden. We geven het zeker niet op en proberen het later nog eens opnieuw.

Knutselmateriaal

Derde verjaardag

Wie mij op Instagram volgt weet hoe graag Ellie knutselt. Dus kreeg ze van Oma stiften om nooit meer zonder te vallen. Ellie gebruikt tot voor kort mijn oude stiften. Stabilo stiften die ik nog had van toen ik in het middelbaar zat. Er waren heel wat kleuren vermist of stuk en dus tijd voor een nieuwe lading.

Wat ook best handig is, is dat dit echt kinderstiften zijn waardoor ze gemakkelijk uit kleding of af te tafel gaan. Want kleuren/tekenen met stiften gaat niet zonder ongelukjes.

Van Moeke en Vake kreeg ze een koffertje vol stickers. Op de foto heb ik er maar een paar gelegd, want het was gewoon teveel om mee op de kast te leggen.

Crayola Washimals

Deze washimal diertjes zijn ook zo leuk. Je kan de diertjes met speciale stiften kleuren en als je ze nadien in bad steekt worden ze weer helemaal schoon. Op die manier kan je ze keer op keer opnieuw versieren. Momenteel vind Ellie gewoon de handeling van kleuren en schoonmaken leuk, maar ik kan mij voorstellen dat oudere kindjes er leuke patronen mee kunnen maken.

Ellie de knutselmie vond deze alvast superleuk, onze tafel daarentegen vond het wat minder leuk, gelukkig maken deze stiften geen vlekken.

Een gezelschapspel van Plantoys

Iets voor Ellie’s verjaardag ging ik met Tessa op zoek naar een ‘mens-erger-je-niet’ soort spel. Wij spelen zelf vaak spelletjes en ik merkte dat ze klaar was voor een echt gezelschapspel. In de winkels vonden we niets. Uiteindelijk kocht ik Haba spel waarbij ze ook zou leren hoe ze moet dobbelen, stapjes zetten en beurt afwachten.

Derde verjaardag

Maar Tessa moest Tessa niet zijn, mocht ze niet hebben verder gezocht, de lieverd! Ellie kreeg dus van Tessa dit spel van Plantoys, helemaal volgens de regels van ‘Mens-erger-je-niet’ én ook nog eens ecologisch materiaal. Exact wat ik dus zocht. Ellie vond het ge-wel-dig. 

Een rugzak voor school

Derde verjaardag

Oma kocht ook een rugzak voor school. Supermooi en handig, maar ondertussen hoorden we van de juf dat het toch wat te klein is voor al haar spulletjes. We zullen de rugzak dus moeten gebruiken voor uitstapjes.

Het kookset van Greentoys

Ik zou zo graag willen dat we plek hadden voor een speelgoedkeukentje, maar dat hebben we dus niet. Ik wilde dan ook geen kookset. Maar als ik zie hoe goed ze bij oma speelt met het keukentje, wilde ik toch iets voorzien om dat fantasiespel ook thuis verder te zetten. 

Derde verjaardag

We gingen voor de ecologische set van Greentoys. Deze kookset werd gemaakt van gerecycleerde melkflessen. Daarbij kochten we ook houten groenten van Plantoys die je doorheen kan ‘snijden’. Ze hangen met velcro aan elkaar en kan je doormidden snijden met het mes dat je erbij krijgt. 

Een Ostheimer diertje

Derde verjaardag

Sinds de geboorte van Ellie vragen we aan familie en vrienden een Ostheimer diertje. Ik vind het ook heerlijk om de diertjes te koppelen aan bepaalde gebeurtenissen. Zo kan ik me nog perfect herinneren welke diertjes ze kreeg tijdens haar eerste verjaardag. Joke bracht voor Ellie dit schattige kippetje mee <3. 

Omdat ze zoveel nieuw speelgoed kreeg, is het ook weer eens tijd om te rommelen en speelgoed te doneren of weg te gooien. Aangezien de kinderen op twee maanden tijd veel spullen krijgen (verjaardag – Sint – Kerst), proberen we voor die periode eens alles te bekijken. Speelgoed waar niet mee gespeeld wordt of waar ze te groot voor zijn doneren we of gaan in de vuilbak als ze stuk zijn.

Dank je wel aan al die lieverds om aanwezig te zijn en de mooie geschenken.

X Jess (en ook Ellie)

Eén gedachte over “Ellie’s derde verjaardag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.