Voor de Belgische lezers is dit concept algemeen bekend. Maar ik denk dat in er in Nederland geen doopsuiker wordt gegeven (correct me if I’m wrong). Om dank u te zeggen aan familie en vrienden voor hun cadeautje en bezoek, geven we een gepersonaliseerd zakje/doosje/… gevuld met suikerbonen. Een geboorte mag gevierd worden, dus leefde ik me twee keer uit om de doopsuiker en geboortekaartjes van de meisjes zelf te maken.

Doopsuiker & geboortekaartjes
Doopsuiker & geboortekaartjes

Doopsuiker

Meestal moet ik dagen en dagen zoeken op Pinterest voor ik een idee vind die me aanstaat. Van het eerste idee schiet meestal niets meer over. Ik denk dat er zeker 20 verschillende ontwerpen bij zaten voor ik de knoop doorhakte. Zwanger zijn combineren met beslissingen nemen, is niet gemakkelijk. Maar uiteindelijk kreeg het concept twee keer vorm.

Het materiaal bij elkaar zoeken is dan weer gemakkelijk. Bij Ellie kocht ik de stempel ergens online en voor Oone maakte in de stickers zelf.

De rest van het materiaal vond ik in AVA: de stempelkussens, de letters, de verf, de zakjes, de enveloppen en  de doopsuiker. Je vind er ook heel wat mandjes en andere presenteer opties, maar wij kozen voor een familie koffer. Die deed al dienst voor heel wat baby’s, trouwfeesten en kinderfeesten.

Het geboortekaartje

Doopsuiker & geboortekaartjes

Het geboortekaartje werd gemaakt door de peter van Ellie. Bij Ellie kozen we zonder speciale reden voor een baby giraf en natuurlijk moest Oone’s kaartje ook een baby dier worden en werd het een zebra. Ik vind het fantastisch dat beide kaartjes op elkaar lijken. Ik hou enorm van die minimalistische stijl in het zwart/wit.

Ellie’s kaartjes kregen na het drukken nog een gouden rand. Oone’s kaartje stuurden we zo op, omdat we ook wel doorhadden dat het veel werk was voor zo’n klein detail (het lot van een tweede?). En wie mij kent, weet dat de kaartjes mooie afgeronde hoeken kreeg.

Doopsuiker GIRAF
Doopsuiker GIRAF
Doopsuiker ZEBRA
Doopsuiker ZEBRA


X Jess

9 gedachten over “Doopsuiker & geboortekaartjes van Ellie & Oone”

  1. Chapeau en respect. Ik koos een kaartje uit een boek (luiheid enzo) en had extreem standaard suikerbonen (again, geen goesting in stress en kiezen en…) 🙂 ’t Is echt tof geworden bij jullie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.