Dit mooie weer vraagt om een picknick. Normaal gaan Ellie en ik ’s middags aan de speeltuin picknicken. Maar met dit extreme warme weer, gaan we ’s avonds picknicken. Dubbel leuk dat ook papa mee kan gaan.  Aangezien we alles ecologisch aanpakken, dus ook onze picknick. (Indien mogelijk, staan de producten gelinkt.)

Eco stuff!

Herbruikbaar zakje Keep Leaf

Ons eerste item kocht ik ongeveer vijf jaar geleden. Een herbruikbaar zakje van Keep Leaf om je boterhammen in mee te nemen. Als het vuil is, kan je het gewoon mee wassen in je wasmachine. Je kan hem ook gebruiken voor groenten en fruit, maar dat heb ik nog niet geprobeerd, ik gebruik dan liever een doosje.

Lekdichte RSV bakjes.

Ik heb een set van drie bakjes en door de verschillende formaten handig voor heel wat verschillende etenswaren. Yoghurt, fruit, noten, ….. En zo zalig dat ze volledig lekvrij zijn. Als Ellie ze later mee naar school neemt, hoef ik me geen zorgen te maken om lekkende doosjes.

Klean Kanteen

Lekdichte schoolbeker voor Ellie en een Lekdichte drinkbus voor mij. Ik kocht mijn Klean Kanteen in de winter en koos voor een insulated versie. Ik heb zowel de gewone dop als de koffie (thee) dop. Het houdt warme dranken warm en koude dranken koud, ideaal met deze warme temperaturen. Ik zag zelfs een hack voorbij komen van mensen die hun ijsje hierin konden bewaarden. Nog niet geprobeerd, maar lijkt me zalig.

Ellie’s drinkbeker kocht ik toen ze zes maanden was, ondertussen al meerdere keren tegen de grond gegaan en nog steeds intact en compleet lekvrij. Trouwens een ideaal formaat om mee naar school te nemen.

Een brooddoos

Een roestvrij stalen brooddoos. Dit stond vooral op manlief zijn lijstje. Ik gebruik al heel lang het herbruikbaar zakje, maar hij neemt net iets meer boterhammen mee. Wat ik dan weer handig vind aan deze brooddoos is dat je de brooddoos kan onderverdelen.

Allemaal producen vriendelijk voor het milieu en misschien niet onbelangrijk, al deze producten mogen in de afwasmachine! Al de producten zijn de vinden in de webshop van Greenjump.

X Jess

10 gedachten over “Greenjump | Ecologisch picknicken, lunchen of snacken”

   1. Hoi nogmaals Jess,

    Ok, nu snap ik hem,
    die link onderaan in je email was niet naar het meest recente artikel, maar naar hier ?

    Het was dan ook vroeg zo op de dag ?

    Warme groet alsnog!

    Stef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.