Voordat Ellie werd geboren, waren wij ervan overtuigd dat we een bakfiets gingen kopen. We hadden onze research gedaan en dat leek voor ons de beste optie. Het liefst van al een elektrische bakfiets, zodat ik lange afstanden kon doen. Ik heb namelijk geen rijbewijs en de fiets is mijn enige vervoersmiddel (naast het fantastische openbaar vervoer).

Zo’n bakfiets kost toch veel geld en tegen dat ze geboren werd, hadden we die centen niet echt op overschot. Na bijna 6 maanden reizen met het openbaar vervoer begon ik toch mijn fiets te missen. Zeker nu het mooier weer wordt.

We gingen op zoek naar alternatieven. Voor een fietsstoeltje moeten ze zelfstandig kunnen zitten, dus daar moeten we nog meer wachten. Gelukkig had de tante van vriendlief nog een fietskar staan. Zaterdag gingen we hem oppikken en reden een toertje langs de Rupel. De fietskar ging achter papa’s fiets en we vertrokken.

IMG_8353

IMG_8355

IMG_8356

IMG_8357

Ellie vond het fantastisch en viel meteen in slaap. Papa vond het fantastisch om nog eens samen te fietsen en buiten te zijn. En wat vond ik ervan? Ik vond het best leuk om nog eens buiten te zijn, maar ik was vergeten dat fietsen best een inspanning is. Na een tijdje was mijn lichaam op en was het dringend tijd om naar huis te gaan. Ik kijk er wel naar uit om bepaalde uitstappen nu met de fiets te doen in plaats van te voet of met het openbaar vervoer.

Zondag moesten we terug bij de tante zijn voor een spelletjesmiddag en namen we terug de fiets. Heerlijk, fietsen in de zon met onze dochter achterin. Meer moet dat niet zijn.

Vanaf het moment dat ze in een fietsstoeltje mag, zullen we die ook gebruiken. Ergens voelt dat toch veiliger dan een karretje achteraan.

Q: Hoe gingen jullie met de baby en de fiets op stap? Wachten jullie tot ze in een zitje kunnen of hebben jullie ook een karretje?

X Jess

 

Facebook Comments

7 thoughts on “Een beetje vrijheid terug met de fietskar”

  1. Ziet er heel leuk uit! Ik ga nog wachten tot ze in een fietsstoeltje kan denk ik, het is weeral een investering hé :-), maar het kriebelt wel al na het zien van je foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.