Een duurzaam gevulde kleuter rugzak

Voor Ellie wordt dit het derde schooljaar en voor Oone zal het het eerste schooljaar zijn. Dat wil zeggen dat we voor Oone een kleuter rugzak/boekentas moesten hebben en vullen. Ellie gebruikt nog steeds haar ‘eerste’ rugzakje en ook nog steeds haar flesje, koek en-fruitdoosje en brooddoos. Ik vind het belangrijk dat we spullen kiezen die jaren zullen meegaan. Ook hier maak ik graag een duurzame en ecologische keuze. Aangezien ik vaak de vraag krijg wat onze favoriete producten zijn, maak ik er eens een blogbericht van. Weet dat wij ook eerst een ‘foute’ keuzes hebben gemaakt. Brooddozen die stuk gingen, flessen die lekte, …

Een duurzaam gevulde kleuter rugzak

Toen Ellie net naar school ging dacht ik dat één brooddoos, één fruitdoosje, één koekdoosje en één drinkfles genoeg zou zijn. Geen idee wie zo georganiseerd is, maar wij hebben toch vaak voor dat er nog iets vuil is en dan is een reserve stuk zeker niet onmisbaar. We hebben een schuif vol en zal je zien dat we meerdere stuks hebben en niet voor één merk hebben gekozen. Doordat bijna alles van RVS is, past alles toch mooi bij elkaar.

Een rugzak

Een duurzaam gevulde kleuter rugzak

Ellie had eerst een rugzak (merk geen idee) dat ze had gekregen van Oma, maar al snel werd duidelijk dat deze eigenlijk niet groot genoeg was. Dus ik raad zeker aan om eerst alles te kopen wat erin zou moeten passen zodat je zeker bent dat alles er netjes in past. En kies voor een rugzak die zeker de hele kleutertijd zal meegaan. Het is te gek om elk schooljaar een nieuwe te moeten kopen.

Dus kreeg ze van ons een Fjallraven kanken. Een rugzakje dat duurzaam én ecologisch. En we gebruiken hem niet alleen voor school. Ondertussen al drie jaar in gebruik en hij ziet er nog steeds nieuw uit. Als Ellie naar het eerste leerjaar zal gaan, kan deze nog gebruikt worden op uitstap of als turnzak.

Oone kreeg voor haar tweede verjaardag ook een Fjallraven kanken, want wat de ene krijgt, krijgt de andere ook. Aangezien we de rugzakjes ook gebruiken voor uitstappen, kon zij die al gebruiken tijdens de weekends. Maar ze kijkt er enorm naar uit om hem mee naar school te mogen nemen.

Een brooddoos

Ecologische brooddozen

We kozen een brooddoos van RVS. Voor ons het meest ecologische en duurzame materiaal. Materiaal dat ook heel wat kan verdragen. En zo kwamen we uit bij de merken Bento Splash box en Lunchbots. Beide worden door iedereen in ons gezin gebruikt en zien er ook nog als nieuw uit. Ondertussen zijn er heel wat RVS brooddozen op de markt, dus ga zeker eens kijken in je favoriete kinderwinkel, want er zijn heel leuke brooddozen tegenwoordig. (hint hint Liewood heeft sinds kort leuke RVS brooddozen.)

Toen duidelijk werd dat we wel eens brood vergaten te kopen, wilde ik graag een Yumbox hebben. Die gebruiken we nu op de luie dagen. Mensen associeren een gevulde Yumbox met ‘te veel tijd’, maar bij ons is dat juist andersom. Overschot pasta erin, wat komkommer met een prikker erin, blauwe bessen en klaar. En de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor inspiratie in de brooddoos kijk je best eens op het Instagram account van Nathalie.

Ellie’s Yumbox hebben we ondertussen ook meer dan twee jaar. De print op de tray is wat vervaagt, maar voor de rest gaat deze ook nog heel goed mee! Dus ook Oone kreeg ook een Yumbox voor haar start.

Een snackdoosje

Een duurzaam gevulde kleuter rugzak

Voor fruit en koek gebruiken wij ook doosjes van RVS, die van Bento splash box bijvoorbeeld. Die zijn volledig waterdicht, een zaligheid voor fruit met veel sap. En ze hebben een perfecte grootte en passen indien nodig ook in de brooddoos. Als we een groter doosje nodig hebben, gebruiken die van Eco lunchbox. Maar ook hier zijn er al heel wat mogelijkheden.

Ook van Yumbox hebben wij een snackdoosje. Uit gewoonte gaat deze mee als we de Yumbox brooddoos gebruiken, kwestie van te matchen natuurlijk. #crazymother

Een drinkfles

Klean kanteen, montii

Ik denk dat iedereen ondertussen weet dat ik een enorme fan ben van Klean Kanteen. Wij hebben de gewone kleine flessen voor beide dames, de insulated en wij zelf hebben die van 800ml en een koffie thermos.

Wij hebben de drinkflessen van Blafr voor thuis, maar die gaat ook af en toe mee naar school. Niet te duur, waterdicht en gemakkelijk zelf op en dicht te doen. Deze gaan ook al meer dan twee jaar mee. Hij staat net zoals de Klean Kanteen vol blutsen, maar nog perfect bruikbaar.
(Ik vind deze even niet terug, maar wil alleen maar zeggen dat we deze wel degelijk intensief gebruiken.)

En sinds kort leerde ik een nieuw merkje kennen via Flingo. De Montii fles, dus deze gaat vanaf dit schooljaar mee met de meisjes naar school. Ik werd gewoon verliefd op de mooie kleurtjes en ze zijn ook insulated! Vooral tijdens de warme dagen handig zodat hun water lekker fris blijft.

Op de nieuwe spullen nog naamstickers kleven en we zijn klaar om naar school te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.