De zomer is nog maar net begonnen, maar ik merk en weet dat de meisjes teveel kleding hebben. Uiteindelijk dragen ze steeds dezelfde stuks en zullen ze eerder hun favoriete jurken uit de propere was vissen dan iets te nemen uit de kast. Ik hou van een minimalistische stijl, maar met hun kleding lukt dat precies moeilijker. Daar moeten we dringend wat aan doen, want ik word gek van de rommelige schuiven. Maar hoe moet ik een kinderkleerkast organiseren?

Een kinderkleerkast organiseren

Pinterest

Wat ik altijd doe als ik een ruimte wil aanpakken is op zoek gaan naar inspiratie en dat deed ik nu ook. Ik maakte een Pinterest bord en vertrok van daaruit. Natuurlijk zien de kamertjes op Pinterest er altijd heel netjes uit met hier en daar een leuk kledingrek met prachtige kledingstukken. Het leven is nu eenmaal geen Pinterest bord. Zeker niet voor een kledingkast, dus zocht ik verder.

Marie condo?

Wij hebben nog een commode voor de kinderen hun spullen, dus ik denk meteen aan de methode van Marie Condo. Wie de reeks van Marie Condo zag, weet dat je het best de kledingstukken zo vouwt, dat ze recht omhoog staan. Zo zie je meteen wat er allemaal in je kast zit. Het ziet er ook altijd heel netjes uit op foto’s. Op die manier zie je ook sneller wat je nodig hebt en wat bij elkaar zou passen.

Daarnaast zou een kledingrek leuk zijn met de mooiste of meest gedragen jurken. Niet zo picture perfect als je Pinterest foto’s, maar wel ideaal voor de meisjes om zelf hun kleding te nemen.

Ik vraag me enkel af hoelang zoiets netjes blijft, aangezien mijn dames zich zelfstandig aankleden. En dus ook zelfstandig in hun kasten graaien. Maar ik wil het proberen want hoe het nu ligt is het ook niet. Ik hou jullie op de hoogte op Instagram.

Eerst alles sorteren

En zoals ik al zei, hebben de meisjes echt teveel kleding. Voor ik alles heb aangepakt moest ik eens door hun kast gaan. Alles er uit en kritisch bekijken.

Oone is sinds kort zindelijk, dus de rompertjes konden weg en zo hebben we plek voor haar ‘zonderbroekjes’ zoals zij het zo schattig zegt. Ook een ideaal moment om alles wat te klein is weg te doen en ik ging ook net een stapje verder. De spullen die ze nooit aandoen deed ik ook weg.

Ik breng alles naar De Boempetat zodat ze een nieuw leven krijgen want veel is amper gedragen of in zeer goede staat. De Boempetat is een organisatie die ervoor zorgt dat moeder kunnen winkelen met jetons. Die krijgen ze van het OCMW of kunnen deze verdienen door spullen binnen te brengen. Dus kleding die te klein is brengen ze terug, in ruil krijgen ze jetons om weer nieuwe kleren te ‘kopen’.

Voor & na

Het moment waar iedereen op wacht. Want het is altijd bevredigend om een voor en na te zien, toch? Het grootste verschil zie je voornamelijk in de commode. De jurken en truien hangen omhoog aan een kledingrek. Daar kunnen ze dus altijd zelf aan, aangezien ze dat het meeste dragen.

Een kinderkleerkast organiseren
Ellie’s broeken, rokken en t-shirts (4 jarige)
Een kinderkleerkast organiseren
Oone’s broeken, rokken en t-shirts (2 jarige)

Voor wie mij volgt op Instagram weet dat ik volop aan het opruimen en decoreren ben, dus hop naar het volgende project! Ik zou heel graag mijn Cameo plekje willen aanpakken. Nieuwe lades, nieuwe werktafels, … Doen?

X Jess

Lees meer

Minimaliseren: stap voor stap
Speelhoek minimaliseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.