Tijdens de zomer zocht ik me suf naar activiteiten die Ellie aan tafel kon doen. Als je dochter haar been breekt doe je gekke dingen. Ik kwam een leuke DIY tegen op Facebook. Ik wilde een kleurplaat t-shirt maken, maar de energie ontbrak om eraan te beginnen. Nu de knutselkriebels terug zijn, kon ik eraan beginnen. Ik maakte dus een kleurplaat t-shirt met mijn Cameo Silhouette 3. Daarbij kocht ik online textielstiften zodat ze deze zelf kon inkleuren. Op die manier blijven de kleuren ook na het wassen mooi.

Een kleurplaat t-shirt maken

Ik zocht eerst een leuke kleurplaat die ik kon traceren in de software. Ik probeerde er vooral op de letten dat er geen te dunne lijnen in de kleurplaat zaten en liefst niet te gedetailleerd. En offcourse even zien dat je geen afbeelding gebruikt met een copyright op.

De zoektermen die ik gebruikte waren ‘kleurplaat peuters’ en ‘kleurplaat simpel’. Als je bewust op zoek gaat naar een figuur of dier, kom er je er sneller uit. Aangezien Ellie nu aan het leren is over regenbogen, leek het me wel een leuk idee om een regenboog te maken en dit maakt het zoeken net iets gemakkelijker.

Een kleurplaat t-shirt

Na het traceren in de software was het tijd om de kleurplaat met de Cameo uit te snijden in flex. Al denk ik dat je flock ook zou kunnen gebruiken. Nadien even op een witte t-shirt strijken en het is klaar! Als je je Cameo al wat kent, is dit echt een werkje van vijf minuten. Nadien hebben de kinderen er zolang plezier aan.

Een kleurplaat t-shirt
Een kleurplaat t-shirt

Ook te koop op Studio mama!

X Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.