Ik voel dat het einde van mijn laatste borstvoedingsavontuur bijna nadert. Uiteindelijk moeten zo’n avonturen gevierd worden. Dus net nadat Oone werd geboren liet ik een moedermelkjuweel maken met de melk van beide kinderen. Symbolisch vieren dat ik twee keer mijn kinderen kon voeden, want het gaat allemaal niet vanzelf en ik ben er trots op!

Een moedermelkjuweel

Het einde van een mooie periode

Oone drinkt zelden nog en eigenlijk kunnen we zelfs niet meer spreken van drinken. Af en toe zal ze nog eens vragen om te ‘drinken’, maar na een paar seconden is het dan ook wel goed geweest. Op zich ben ik er nog niet klaar voor, maar het is een keuze die Oone heeft gemaakt en die moet ik respecteren.

Het is ook mooi geweest. Ik heb Ellie bijna twee jaar mogen voeden en dat terwijl ik 20 weken zwanger was. En nu heb ik Oone bijna anderhalf jaar mogen voeden. Vier jaar lang het beste van mezelf (letterlijk én figuurlijk) om beide kinderen te voeden. Zowel in de buik als uit de buik.

Een moedermelkjuweel

De prijs

Als je op het wereld wijde web op zoek gaat naar moedermelkjuwelen, kom je op een heleboel mooie sites. De meeste hebben standaard een aantal ontwerpen waaruit je kan kiezen. Je hebt ringen, oorbellen, armbanden, kettingen en zoveel meer.

Ik wilde zeker een ring én een uniek ontwerp. Na wat research bleek de prijs van een eigen ontwerp ongeveer hetzelfde als een standaard ontwerp op dergelijke sites.

Voor een standaard ontwerp betaal je tussen de 120-160 euro en mijn unieke ontwerp kostte mij 150 euro. Dus mocht je je zin niet vinden op het wereld wijde web, weet dan dat een uniek ontwerp echt niet meer hoeft te kosten.

Het ontwerp

Ik liet mijn ring ontwerpen door Katrien Cambré. Zij ontwerpt het volledig naar jou zin en als je wat vast zit komt ze met een heleboel ideeën. Ik had ongeveer een idee, maar uiteindelijk is het iets helemaal anders geworden dan ik dacht.

Ik hou van robuuste ringen, dus moest de ‘melksteen’ zeker groot zijn en liefst niet te symmetrisch. Aan de zijkant staan twee bloemen, voor elk kind een bloem. En aan de binnenkant staan de namen van de meisjes gegraveerd. <3

Een moedermelkjuweel

Ik had speciaal nog wat melk opzij gehouden van de borstvoedingsperiode van Ellie. Die nam ik samen met wat melk van Oone mee naar Katrien. Je hebt echt niet meer nodig dan enkele druppels.

Enkele sites

Om jullie de zoektocht te besparen kan je hieronder enkele sites vinden die een moedermelkjuweel maken.

Silverliningsieraden
Solilly
Moms and monkeys
Mimmie

Moeders mooiste sieraden
Inner Jewels
Draagdingen

X Jess

Meer moedermelk artikelen:

8x wat je nóg kan met moedermelk
Wat met overproductie?
Je productie opkrikken door clusterkolven
De voor-en nadelen van borstvoeding
Moedermelk bewaren

2 gedachten over “Een moedermelkjuweel | Een ideaal geschenk om een mooie periode af te sluiten (of te vieren)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.