Wie mij kent weet dat ik op de old school manier fotoboeken maak. Dus alle foto’s afdrukken en in een fotoalbum kleven (mét lijm). Weet maar zeker dat er veel me zot verklaren. Ik moet alle foto’s kunnen open leggen en sorteren. Soms is dat chronologisch en soms is dat per categorie. Ik probeer al jaren om een online fotoboek maken, maar ik haak altijd halverwege af. Het programma werkt niet mee of ik vind de juiste lay out niet, … Tot nu! Ik werd er zowat emotioneel van toen ik hem open maakte. <3

Ester maakt al jaren gebruikt van zo’n online programma’s en ging ik dus hulp vragen bij haar. De mooie fotoboeken die ze liet zien hebben me overtuigd. Dit is wat nu het beste werkt voor mij :

Een online fotoboek maken

Een online fotoboek maken

Stap 1: Maak een map

Voor mij is Google foto’s hiervoor ideaal. Ik heb fotoboeken gemaakt per levensjaar (dat moet je ook even beslissen). Ik ben door mijn foto’s gegaan en heb de leukste foto’s tussen twee datums geselecteerd en er een album van gemaakt. Dit kan je perfect doen terwijl je tv kijkt.

Wanneer je een fotoboek maakt over je vakantie, is het logisch dat je een map maakt met alle foto’s van je vakantie. Een map maken zorgt voor iets meer overzicht en zo moet je niet in de online creator nog beginnen selecteren.

Stap 2: Open deze map in je online creator

Als je je inlogt bij Smartfoto kan je kiezen om foto’s te selecteren van je pc, Facebook, Instagram, Google foto’s of Flickr. Ik koos dus voor Google foto’s. Je kiest de map die je had aangemaakt. Ook handig dat je foto’s ook meteen chronologisch staan.

Ik moet zeggen dat ik het wel vervelend vind dat Instagram foto’s geen goede kwaliteit hebben, waardoor je ze eigenlijk niet kan gebruiken.

Stap 3: Een fotoboek maken

Voor het eerste boek heb ik gekozen voor een bestaande layout, gewoon om het mezelf gemakkelijk te maken. Op die manier moest ik gewoon de foto’s erin slepen. Ze duiden een gebruikte foto aan, zo weet je welke foto’s er al in je boek zitten.

Volgende keer wil ik eens proberen om een blanco layout te kiezen en alles zelf te doen. Maar daar komt dan weer mijn eeuwige keuzestress roet in het eten gooien.

Klaar!

Uiteindelijk ben ik er nog geen twee uur mee bezig geweest. Dat ging echt super vlot. Natuurlijk kan je ook tussendoor je ontwerp opslaan en een ander moment verder werken.

Win een shoptegoed van 25 euro

Een online fotoboek maken

Vaderdag komt eraan en binnenkort ook moederdag, dus misschien het ideale moment om het eens zelf te proberen ;).

Om kans te maken op een shoptegoed van 25 euro :
Laat je een bericht achter op dit bericht
en/of
op Facebook onder deze post.

(Meedoen kan tot 22/03)

X Jess

7 gedachten over “Een online fotoboek maken is zo eng nog niet! (+ win 25€ aan shoptegoed)”

  1. Wat ontzettend leuk!! Ik ben er ook nooit aan begonnen, omdat het me zo’n gedoe lijkt en keuzestress idd. Maar nu ik dit lees blijkt het dus mee te vallen. Ik loot graag mee voor het shoptegoed ? ons meisje haar eerste jaar zou ik graag vastleggen in zo’n mooi boek ?

  2. Ik doe mee! Voor mijn oudste dochter had ik altijd meteen een fotoboek klaar. Maar mijn jongste wordt bijna 2 en haar fotoboek is er nog lang niet. Ik kan die 25€ shop tegoed wel gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.