Soms moet je het niet ver zoeken als je een leuk weekendje weg wil plannen. Gewoon de rugzakken vullen en vertrekken. België heeft heel wat te bieden, er zijn best wat mooie plekjes te ontdekken. Door in eigen land te blijven is de voorbereiding minimaal en ben je indien nodig ook weer snel thuis. Ditmaal kozen voor voor een weekend in Hasselt en we hadden geluk dat we net gingen tijdens een zonnig weekend, want het weer is het meest onvoorspelbare in eigen land. En laat ik je vertellen dat Hasselt een aangename verrassing was.

B&B Hotel in Hasselt

Een weekend in Hasselt

Het centrum

Onze kinderen zijn groot genoeg om mee te wandelen door de stad. Ik vind Hasselt een enorm gezellige stad. Elke straatje heeft zijn charme en je kan best een namiddag vullen met shoppen en rondkijken. Wil je op de middag of avond iets eten, zijn er ook genoeg opties. Wij kozen om te eten bij Bavet, alom bekend, maar wij waren nog nooit geweest. Ik kan jullie vertellen dat het een enorm succes was. Uitgeput na een namiddag wandelen hadden we geluk dat het niet zo ver was van ons hotel (zie onderaan).

Fonteinen

Dicht aan ons hotel, stonden er fonteinen op het midden van een plein (Thonissenlaan). Na een namiddag wandelen in de warme zomer zon, waren de kinderen heel blij om even te kunnen afkoelen. Wie zegt dat activiteiten betalend hoeven te zijn? Wij konden ons rustig op een bankje zetten en de kinderen hadden de tijd van hun leven.

De Japanse tuin

Met de vraag wat we konden doen in Hasselt, kwam de Japanse tuin het meest naar voor. Daar hadden we dat weekend geen tijd voor, maar het staat zeker nog op ons lijstje als we terug gaan.

De ideale periode om te gaan is van eind maart tot eind april, want dan staan de kersenbloesems in bloei. Voor meer info kan je altijd op de site van visit Hasselt terecht.

Clavis zoektocht

Clavis uitgeverij organiseert vaak zoektochten in samenwerking met Hasselt. Elke zoektocht is gebaseerd op een boek of figuur. Deze zomer loopt de zoektocht met het figuur Karel tot 4 september. Het begin- en eindpunt is bij Visit Hasselt (Maastrichterstraat 59). Ideaal om de kinderen te motiveren om rond te wandelen.

Villa Verbeelding

Ook hoog op de lijst om te doen met kinderen is villa verbeelding. Een uniek huis waar tentoonstellingen over illustraties en prentenboeken centraal staan. Ideaal om te doen op een regenachtige dag. Niet open op zondag, wat ook meteen de reden was dat we dit niet gedaan hebben.

Openluchtmuseum Bokrijk (en grote speeltuin)

Voor ons staat Hasselt zowat gelijk aan Bokrijk en de grote speeltuin ernaast. We waren al twee keer eerder in Hasselt geweest en dat was speciaal om naar Bokrijk te komen. Bokrijk is een openluchtmuseum met historische gebouwen. Het is een doe museum waar kinderen ontdekken hoe mensen vroeger werkten, speelden en woonden.

Bokrijk is 550 hectare groot en kan je dus zeker een hele dag rondlopen. Een ideale daguitstap, bij regenweer zeker een aanrader om regenlaarzen en regenkleding aan te doen, aangezien alles in openlucht is en er geen verharde grond is op het domein. Maar ook tijdens regendagen is het daar fijn vertoeven.

Zeker ook een aanrader om langs te gaan tijdens winterlicht. Super gezellig met vuurtjes, extra activiteiten en een volledig verlicht domein.

Plopsa Indoor Hasselt

Natuurlijk is Plopsa Indoor ook heel bekend, maar het was zo’n mooi weer, zo’n prachtige dag wilden we niet binnen doorbrengen. Plopsa Indoor is een overdekt themapark met attracties van de bekende figuren van Studio 100, ook ideaal bij regenweer of minder goed weer.

Overnachten met kinderen in Hasselt?

Wil je langer blijven dan één dag? Dan kan ik je aanraden om te overnachten in het B&B hotel. Je logeert dicht bij het centrum. Laat dit nu een enorm voordeel zijn, je bent op wandelafstand van een heleboel toffe plekjes.

Je kan in het B&B Hotel slapen in een familie kamer. Je hebt ook de mogelijkheid om een babybed te vragen, maar dat was voor ons natuurlijk niet nodig. De meisjes vonden het zalig dat ze eens in een stapelbed mochten slapen.

Je kan ’s ochtends nog genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt voor je verder de stad ontdekt of één van de activiteiten gaat doen die Hasselt te bieden heeft.

Welke stad zullen we als volgende gaan ontdekken?

X Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.