Wij hadden allemaal nood aan wat ontspanning. Verhuizen, verbouwen, een gebroken been en een burn-out later wilden we graag even de natuur in. Een weekendje weg is dan ideaal. Niet té lang rijden, geen overvolle autokoffer en vooral even weg van de huishoudelijke taken. Want gewoon thuis ontspannen lukt hier nooit. Er is altijd wel iets dat je kan doen. Als het thuis zo druk is, zoeken wij graag de natuur op. Wandelen, rust en niets moet.

Weekendje weg

Een weekendje weg, de natuur in

Geïnspireerd door Tine’s zomervakantie wilden we graag een huisje midden in de natuur en liefst zo afgelegen mogelijk (maar wel wat comfort graag). Dat vonden we op de site van Natuurhuisje. Een site waar je dankzij filters gemakkelijk een weekendje weg kan boeken. De sitenaam zegt het zelf: een huisje in de natuur. En ze hebben voor ieder wat wils. Je kan logeren aan het water, aan zee of in het bos. Klinkt heerlijk toch?

Leuk weetje: Voor elke overnachting die je boekt, plant Natuurhuisje een boom. Ondertussen plantten ze al 576.924 bomen! Op hun website kan je daar meer info over vinden.

Norg

Wij hadden een specifieke datum in gedachten maar we hadden geen bijzondere voorwaarden. Zo wilden we graag een huisje in een bos waar we de kindjes even konden uitlaten. Uiteindelijk bleef Pallieter in Norg over. Ik had nog nooit van Norg gehoord, maar dat was alleen maar een pluspunt.

Net voor we vertrokken kregen we van de eigenaar nog een mailtje met de nodige info en dan konden we vertrekken. Het verschil met bijvoorbeeld een vakantiepark is dat dit veel authentieker is. Ik vind het veel huiselijker en super charmant. En natuurlijk doet de omgeving veel. Wat hebben wij genoten van de natuur.

weekendje weg
Weekendje weg

Als je in het huisje zelf zit, zie je ook rondom enkel bomen, bomen en bomen. De buren zijn hier zo ver, dat je het gevoel hebt dat je helemaal alleen bent. En binnenin is alles verzorgd en alles aanwezig wat je nodig hebt voor een weekendje weg.

Logeren in de natuur
Logeren in de natuur
Logeren in de natuur
Weekendje Norg
Weekendje Norg

De omgeving was prachtig, ideaal om te gaan fietsen of lange wandelingen te maken. Wij namen de fietsen van de kinderen mee en gingen zo wandelen.

Het dorpje was ook super gezellig en had alles wat we nodig hadden. Wat ons ook opvalt is de natuur die ook aanwezig is in het dorp. Overal staan bomen. Wij hebben dit weekend vooral van de natuur rond het huisje genoten.

Weekendje Norg

Wij plannen zeker nog eens een weekendje!

X Jess

Lees meer

Eropuit in Nederland: Spelerij en uitvinderij – Lettersenspetters
Een weekendje natuur in de Ardennen? – Thuisblijfmama
Kamperen met een baby.
Wildkamperen met een mobilhome (met twee jonge kinderen).

14 gedachten over “Een weekendje weg | Een huisje in de natuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.