Als koppel (zonder baby) gingen wij wel eens kamperen. Wij houden van de simpele dingen tijdens een vakantie. We hadden enkel een auto, mini tent, matras, vuurtje en elk een boek. Geen tafel, stoelen, familietent, …. Maar kamperen met een baby? We wilden onze traditie behouden, maar zaten toch met een aantal vragen. Wat neem je wel of niet mee met een baby erbij? En als het regent? Of het te warm is? Wat als ze alles bij elkaar krijst? ….

Kamperen met een baby

Ik begon met het lezen van blogs. In mijn geval helpt het als ik ervaringen lees. Helpt mij bij het plannen. Dus deel ik op mijn beurt onze ervaring met jullie.

Kamperen met een baby

Poging 1: Testkamperen

We besloten om eerst op test vakantie te gaan. We zouden een paar dagen naar een plek gaan waar we al geweest waren. Op die manier wisten we wat er ons te wachten stond qua omgeving, sanitair en sfeer. Drie factoren die we al ‘onder controle’ hadden.

Kamperen met een baby

We gingen naar Duitsland, de Moezelstreek. Drie uurtjes rijden, dus dicht genoeg om snel terug te rijden als het niet zou gaan.

Het inpakken, rijden en aankomen ging allemaal vanzelf. Wat we niet voorzien hadden, was het weer. Tijdens het opzetten van de tent was het best mooi weer. Lekker idyllisch zat Ellie te spelen in het gras, terwijl wij de geleende tent opzetten. Papa maakte een lekkere maaltijd en die avond gingen we rustig slapen.

Die eerste nacht is het beginnen regenen en daarna is het niet meer gestopt. Volgens de weervoorspelling kwam er de rest van de week ook geen mooier weer aan. Dus… de volgende dag reden we terug richting huis. Big Fail!

Poging 2: Annecy

Door de eerste mislukte vakantie hadden we wel een beter zicht op wat we teveel bij hadden en wat we misten. Bijvoorbeeld het reisbedje gingen we deze keer thuis laten. We namen enkel haar matras mee en legden die naast onze matras. Thuis slaapt ze ook naast of tussen ons, dus waarom zouden we het op vakantie anders doen. Op die manier was ik ook snel bij haar, mocht ze wakker worden. Ik was best bang dat de buren ons zouden zien als die-met-die-huilende-baby.

We kozen ervoor om ’s nachts te vertrekken zodat Ellie de hele rit zou slapen (buiten de stops om te eten natuurlijk). We hebben er 14u over gereden, veel langer dan nodig. Best pittig om de hele nacht op de blijven, dan de tent op te zetten en de dag vrolijk door te komen. De eerste avond kropen we allemaal heel vroeg in bed. Ook Ellie die tijdens het rijden al 14u sliep, ging terug flink mee slapen.

Kamperen met een baby

Het moeilijkste aan kamperen

Ellie wilde niet alleen gaan slapen, dus als het tijd was, gingen we meestal meteen allemaal mee slapen. Op die manier hebben we niet veel gehad aan de avonden. Aan de andere kant waren we wel allemaal vroeg en fris wakker om het beste van onze dag te maken.

Toppers om mee te nemen

Het Stokke vouwbadje is echt ideaal om mee op vakantie te nemen. Handig om ze in bad te steken, in te spelen of mee naar het meer te pakken. Het water in het meer was wat te fris voor Ellie. Dus deden we wat meerwater in het badje dat we lieten opwarmen in de zon. Daarna kon ze daar heerlijk mee en in spelen. En omdat het mooi opvouwt neemt het uiteraard niet veel extra plek in beslag.

Kamperen met een baby

De Tula draagzak was ook echt een life saver. We hebben de markt van Annecy bezocht met Ellie in de draagzak en dat is zoveel gemakkelijk om overal door de drukte door te geraken. Ook heel fijn dat Ellie alles heel goed kon zien vanuit de draagzak. Ze vond het duidelijk enorm leuk.

Later zijn we ook een berg gaan bewandelen en dat gaat natuurlijk al helemaal niet met een kinderwagen. De wandeling duurde 3,5u en ging helemaal prima. Af en toe namen we een drinkpauze en kon ze er even uit. Het laatste half uurtje was het voor haar welletjes geweest.

Kamperen met een baby

De IKEA kinderstoel. Deze stoel mochten we van oma lenen, want wij hebben thuis enkel de Stokke Trip Trap. De IKEA stoel is gemakkelijk uit elkaar te halen en gemakkelijk in de auto te steken. Ook heel gemakkelijk proper te maken na een maaltijd.

Kamperen met een baby

Een topvakantie

Het was echt een geweldige vakantie. We hadden een camping net aan het meer en konden daar verfrissing zoeken. Je kan er de stad intrekken. Je kan er gaan wandelen. Er zijn een heleboel watersporten te doen. Je kan er gaan zwemmen. ….

Natuurlijk had het prachtige weer en uitzicht er ook wat mee te maken :-).

Kamperen met een baby

Zo, hopelijk hebben net zo’n heerlijke vakantie gehad als wij. Volgend jaar proberen we dat zeker nog een keer.

X Jess

We gingen ook wild kamperen met onze twee jonge kinderen.
Of gewoon een weekendje de natuur in?

12 gedachten over “Kamperen met een baby | De eerste keer!”

  1. Wij hebben ipv dat badje een opblaasbaar bootje (klein) en hier doen we 1 emmer water in en wat blokjes en hier zit ze dan heerlijk poos in te spelen
    Lekker compact en voor het schoonbadderen gebruiken we op de camping de wasbakken waar de afwas wordt gedaan ideaal

  2. Kamperen met baby is zo leuk he! Deze zomer zijn we ook gaan kamperen met onze 3 maand oude dochter, zij vond dat echt geweldig om de hele tijd buiten te zijn. De wind door de blaadjes van de bomen deed dienst als de allerbeste mobiel, wandelen in de bergen was ideaal om een dutje te doen en slapen ging extra goed omdat het zo donker was. Ze sliep in de wieg naast ons luchtmatras, ging heel goed. We hadden een bademmer mee, maar die heeft vooral dienst gedaan om de drankjes koel te houden (er was een babybad in de sanitairs). Voor herhaling vatbaar! Je tips zal ik onthouden voor volgende zomer.

  3. Ook wij zijn dit jaar voor het eerst gaan kamperen 🙂 Wij hadden een opvouwbare kinderstoel, vonden wij net iets makkelijker om hem in de vouwwagen op te bergen 🙂 Maar als je ruimte hebt, dan is de IKEA kinderstoel natuurlijk ideaal. Wat een handige tip van dat Flexibadje, wij hadden een badje op de camping in de ruimte van het douchen, heel fijn. Maar dat hebben ze niet overal, dus dat ga ik onthouden 🙂
    Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Honeymoon Zuid-Afrika: Vliegreis, gamedrive, PanoramarouteMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.