Als vrouw toch een mijlpaal waar ik naar uitkeek. Schoenen shoppen voor mijn dochter. Ik had van de vorige solden al een paar schoenen in maat 22 & 23 staan. Wat moet je nu kopen?

Eerste schoenen

Zachte zool / Hard zool

Als je baby of peuter net begint te stappen is het het beste om hem/haar schoenen aan te doen met een zachte zool. Als ze leren stappen in de lente of zomer is het zelfs beter om ze te laten stappen op blote voeten.

Aangezien ik een herfstbaby heb, begon ze te stappen in de herfst. Niet echt ideaal om dan op blote voeten te stappen. Ik koos om ze te laten wandelen met haar Bobux schoenen. Schoenen met een zachte zool. Voor Sinterklaas kreeg ze van Oma ook nog Easy Peasy schoenen (ook met een zachte zool).

Eerste schoenen

Ik heb heel lang gewacht om ze schoenen aan te doen met een harde zool. Ik wilde zeker zijn dat ze het stappen onder de knie had. Ze heeft van 11 maanden tot 15 maanden altijd gewandeld op schoenen met een zachte zool. Natuurlijk zijn die schoenen niet zo waterdicht. Maar… geen probleem, want we hadden twee paar schoenen bij en dan wisselden we gewoon. We hebben ook wel geluk gehad dat het een redelijke droge herfst/winter was/is. Vanaf we thuis waren liep ze op haar blote voeten rond.

Keuze harde zool

Uiteindelijk ben ik toch beginnen nadenken over schoenen met een harde zool. Enkel voor de momenten dat we buiten zijn. Want met dit weer heeft ze snel koude voeten met die dunne zolen. Ik ben lang online op zoek geweest naar de perfecte schoenen, maar uiteindelijk naar de winkel getrokken om daar advies te vragen en te passen. Op het internet vind je gewoon té veel informatie.

We kozen voor het merk Beberlis. Daar had ik zelf nog nooit van gehoord, maar ik vond ze mooi, ze pasten goed en een redelijke prijs. Dus, VERKOCHT. Blijkbaar is het niet gemakkelijk om schoenen te vinden die passen én gemakkelijk aan te doen zijn.

Eerste schoenen
Eerste schoenen

Zelf vindt ze de schoenen geweldig! Als ze ze ziet, moeten ze aan. Maar als we thuis zijn of ergens binnen spelen gaan de schoenen uit en de bobux schoenen, of helemaal niets, aan.

Wat was de eerste schoen van jullie kapoen?

X Jess

5 thoughts on “Eerste schoenen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.