Het is weer een tijdje geleden dat ik jullie een update gaf van mijn kleine monstertje. Ze leert elke dag bij en elke dag sta ik versteld hoe snel ze dat doet. Ze is nu een peuter van 14 maanden.

Stappen

img_20161123_132924

Net voor haar eerste verjaardag zette ze haar eerste stapjes. Sindsdien gaat het supersnel. Ze gaat vaak rennend door het leven, ze kan nog maar net stappen en mevrouw wil al rennen. Het maakt sommige taakjes ook veel gemakkelijker voor mij. Als we bijvoorbeeld met de bakfiets thuis komen, kan ik haar op de grond zetten en wandelen we samen naar de lift. Op die manier heb ik enkel mijn handen vol met mijn werktas en haar luiertas. Je moest ons daarvoor zien gaan, ik voelde me net een muilezel.

Het enige nadeel aan een beginnende stapper in de winter, zijn de natte schoentjes en sokken. Ze draagt momenteel nog Bobux schoentjes, omdat die een zachte zool hebben. Ze heeft wel al schoenen met een harde zool, maar daar kan ze absoluut nog niet mee stappen.

Slapen

img_20161121_071510

Ze slaapt door! Het eerste jaar van haar leven werd ze elke 2-3 uur wakker om te eten. Geen idee hoe ik  het volhield, maar nu ik 8 uur aan één stuk kan slapen, merk ik pas wat ik gemist heb. Ik kan veel meer verdragen en krijg ook veel meer gedaan. Ook Ellie staat vrolijker op. In plaats van huilend wakker te worden, brabbelt ze vaak vrolijk.

Rond de tijd dat ze één jaar werd, hebben we een aantal dingen veranderd. Nu is het natuurlijk gokken of het daar iets mee te maken heeft, of we gewoon geluk hebben. Oma maakte een dikke slaapzak voor de winter en die zijn we beginnen aandoen rond die tijd. We hebben ook een nachtlampje aangezet zodat ze ‘s nachts haar tutje zelf kan terugvinden. En ze werd natuurlijk één jaar oud (/jong) ;-).

Wat het ook was, ik ben blij dat we allemaal wat meer slaap krijgen.

Praten

Niets zo geweldig als een pratende peuter. Zij begint mij te verstaan en ik begin haar te verstaan. Het is enorm leuk dat ik haar soms begrijp. Het napraten van woorden is ook begonnen. Ik heb een aapje in huis.

Ondertussen kent ze toch al een aantal woorden:
Poesh (poes)
Klaa (klaar)
Pop (pop en haar tutje)
Mama
Papa
Die
Drinken (met het gebaar erbij)
Dada-daag (ook met het gebaar)
Mopa (Oma)
Kindje

Alstublieft kan ze niet zeggen, maar gebruikt ze als gebaar als ze iets nodig heeft.

Knuffeltjes

img_20161127_100206

Normaal zou dit geen apart stukje zijn, maar Ellie is zo gek van haar knuffeltjes. Ik wil dit later terug lezen en herinneren hoe gek ze was van haar pop en Aapie. Die moeten altijd overal mee naartoe. Ze zal ze ook nooit vergeten. Net voor we de deur uitgaan roept ze nog ‘Pop, pop, pop’ om zeker te zijn dat we ze niet vergeten. Ik probeer de tutjes te beperken en die in bed te laten liggen, maar dit lukt niet altijd. Dit hangt wat af van hoe goed ze is uitgeslapen. Look at that sleepy face <3

Eten

Ellie krijgt nog steeds borstvoeding op vraag. Er zijn dagen dat ze enkel ‘s morgens en ‘s avonds melk drinkt, maar er zijn ook dagen dat ze non stop wil drinken. Vaak hangt dit ook samen met hoe lekker ze zich in haar vel voelt.

img_20161125_095307

Daarnaast eet ze alles mee (behalve aardappelen, want die moet ze écht niet hebben). Haar favoriete maaltijden zijn spaghetti, soep en vlees (jep, alle soorten vlees zijn een maaltijd op zich voor Ellie). Ze eet ook heel graag fruit , daar zijn haar favorieten mandarijnen, appel, peer, banaan en pruimen. Ik vind het geweldig dat zij alles met ons mee-eet. Nog steeds vind ik het heel gemakkelijk dat ik voor haar nooit iets apart moet voorzien.

Karakter

img_20161125_155107

Ik vind Ellie zo’n lieve meid. Altijd de aandacht vragen van de mensen rondom haar om een praatje te maken. Ze zal ook altijd beleefd dag zeggen als we ergens vertrekken. Ze komt lief knuffelen en een zoen geven, en ze deelt graag haar speelgoed, koekje, …

Ik vind haar voor een peuter ook een heel zelfstandig kind. Ze gaat graag op ontdekking en zal zelf oplossingen zoeken voor een ‘probleem’. Het gebeurt zelden dat ze om mijn hulp komt vragen. En als ze kon zou ze alles zelf en alleen willen doen. Gelukkig vindt ze het ook niet erg om geholpen te worden.

Momenteel hebben we nog geen last van echt peutergedrag, maar dat zal ik maar niet te hard roepen?

 

Helemaal verliefd op mijn kleine meid sluit ik deze post af.

x Jess

5 gedachten over “Ellie 14 maanden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.