Het is zo cliché, maar binnen twee weken is onze kleine meid twee jaar. Op sommige dagen is ze echt nog een ‘baby’ en op sommige dagen is ze zó groot! Ook twee jaar geleden dat dit kleine mensje onze wereld op zijn kop zette. Ik had zoveel vragen, twijfels en bezorgdheden, maar het is zo natuurlijk gegaan. Ik kijk niet graag terug naar de bevalling, maar de tijd erna tot nu was hemels. Deze meid maakte van mij een mama en ik kan me niets anders mee inbeelden. De beste rol van mijn leven.

Ellie twee jaar

Mevrouw babbelkous!

Ellie is een lieve, zelfstandige babbelkous. Ik vind het ook leuk dat anderen mensen ons daarover aanspreken. Ellie gaat niet naar een crèche of onthaalmoeder. In het begin had ik wat schrik dat dit niet zo goed zou zijn voor haar sociale vaardigheden/skills. Maar als je haar ziet tussen een groep kinderen, zou je nooit zeggen dat ze zelden in contact komt met leeftijdsgenootjes. Er zijn dagen dat ze geen seconde zwijgt, maar zo heerlijk om de wereld te herontdekken door haar ogen. Vol verwondering kijken naar de wereld!

Ze is ook duidelijk verstaanbaar en maakt vlot zinnen. Ze hoeft een woord maar één keer te horen om dit later in de juist context te gebruiken. Hoe heerlijk is het om je peuter te verstaan?! Je kan gesprekken voeren, discussiëren, redeneren, … Nooit gedacht dat ik deze fase zo leuk zou vinden.

Tot hiertoe zijn we gespaard gebleven van mega driftbuien, maar ze is nog geen twee dus wie weet moet dat nog komen (laten we hopen van niet). Ik hou me in ieder geval vast aan de takken van de bomen, want met haar discussie skills.

Ik ben er ook zo van overtuigd dat Ellie zo’n lieve grote zus zal zijn en daar kijk ik zo naar uit. Binnenkort is mijn kleine baby een echte peuter en een grote zus (met de nadruk op grote).

<3

X Mama

8 gedachten over “Ellie | (bijna) twee jaar!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.