Na Ellie mag ook Oone vertellen wat haar favoriete boeken zijn. Aangezien Oone nog niet kan praten, zal ik het jullie moeten vertellen. In de woonkamer hebben we nu de prachtige en populaire bakjes van HEMA staan met daarin de ‘baby’ boekjes. Alles staat binnen handbereik en ze kan er dus zelf aan. Aangezien ze daaruit altijd dezelfde boekjes kiest, ga ik er maar vanuit dat dit haar favoriete boekjen zijn. Laat ook zeker weten wat de favoriete boekjes van jou kindjes zijn, zo leer ik misschien ook wat nieuwe boeken kennen.

Favorieten boeken van een eenjarige

Geluidenboekjes

Favoriete boeken van een eenjarige

Met haar eerste verjaardag wisten we niet goed wat we konden geven. Aangezien ze een grote zus heeft, hebben we best al wat speelgoed. Ik had het briljante idee om nog wat geluidenboekjes te kopen en op haar lijstje te zetten. Missie geslaagd want ze zijn een groot succes.

Wij zijn fan van die van Clavis omdat Oone zelf op de knopjes kan duwen. Je hebt niet alleen dierengeluiden, maar ook circusgeluiden, natuurgeluiden, … We hadden nog wat oude geluidenboekjes van Kruidvat liggen en die kunnen ze echt niet zelf induwen. Die frustraties zitten nog vers in het geheugen.

Fotoboekjes

Favoriete boeken van een eenjarige

Voor Ellie’s eerste verjaardag maakte ik een fotoboekje met alle familieleden in. Dat was zo’n succes dat ik voor Oone’s eerste verjaardag ook eentje maakte. Ze komen van ‘fotoboekje van karton‘. Best prijzig, maar als je ziet hoe lang het boekje van Ellie al mee gaat. Het heeft de baby, peuter en kleuter leeftijd overleefd en ziet er nog altijd goed uit.

Je kan net zoals bij de populaire foto sites de layout, achtergrond, lettertype, … zelf kiezen. Je bent er even mee bezig, maar zeker de moeite waard.

Schuifboekjes

Favoriete boeken van een eenjarige

De grootste hit is het schuifboekje waar de leeuw kiekeboe speelt. Wie mij op Instagram volgt zal dat filmpje zeker al eens hebben zien passeren. Ze vindt het zó grappig. Zo simpel kan het leven soms zijn ;).

De schuifjes zelf hanteren lukt nog niet zo goed, maar daar wil de grote zus maar al te graag bij helpen. Onze schuifboekjes komen ook van Clavis, maar daar heb je heel veel verschillende in. Waar ik wel op probeer te letten is dat ik geen boekjes koop waar iets buiten het boekje schuift. Anders is de kans groot dat het omplooit of scheurt.

Wie graag Ellie’s keuze eens bekijkt, kan dat hier doen. Binnenkort volgt onze keuze nog.

X Jess

Lees meer:

Mama’s favoriete boeken
Ellie’s favoriete boeken

Een knus leeshoekje

3 gedachten over “Favoriete boeken | Oone’s keuze (1 jaar)”

  1. Hier zijn de topfavorieten ‘mama kwijt’ kon ze al heel snel mee zeggen en uitbeelden en benoemen, het boek ‘mama’ van Jimmy Fallon (hilarisch, zeker nu ze mijn intonatie overneemt ?) dieren aanwijsbare, een flapjes boek van Bumba (ze weet beter wat er overal achter zit dan ik ?) en ook zon familieboekje als het jouwe. Maar eigenlijk is Ize liefst de hele dag boekjes aan het kijken ? we ❤ books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.