Elk jaar maak ik voor mezelf een lijstje met Ellie’s favoriete liedjes, films, boeken, uitspraken, uitstapjes, … Het leek me een leuk idee om Ellie’s keuze in boeken met jullie te delen. Wij zijn altijd zelf op zoek naar nieuwe leuke boeken en misschien zit er wel iets voor jou tussen. Binnenkort komen ook Oone’s keuze en ook die van papa. Smaken verschillen en dat is ook zo met boeken. Favoriete boeken van een driejarige op een rij!

Favoriete boeken van een driejarige

Anna & Heksje mimi – Kathleen Amant

Favoriete boeken van een driejarige

Ellie is zot van de hele Anna en heksje Mimi reeks. En ik kan het haar niet kwalijk nemen. Ik kocht de boekjes nog voor ze werd geboren om te gebruiken in de klas. De boekjes leunen heel hard aan bij de leefwereld van een drie jarige.

Anna zorgt voor de dagdagelijkse peuter/kleuter thema’s zoals ruzie, koken, slapen, … en heksje Mimi mixt de dagdagelijkse thema’s met een beetje magie en fantasie.

Nijntje – Dick Bruna

Favoriete boeken van een driejarige

Old school! Deze boekjes had ik ook al voordat Ellie werd geboren. Allemaal tweedehands gevonden doorheen de jaren.

We lezen deze boekjes zelden zelf voor omdat ik vind dat het niet echt vlot leest. Ellie vindt het vooral leuk om deze boekjes ‘zelf’ te lezen. Heerlijk om haar een verhaaltje te horen verzinnen bij de prentjes. Ze is een echte spons, ze hoeft de verhaaltjes maar één keer te horen om te weten welk verhaal er bij welk prentje hoort. Net zoals de boekjes van Kathleen Amant, leunen deze thema’s hard aan bij haar leefwereld.

De liefde voor Nijntje wordt hier verder gevoed door de serie op Netflix en de spelletjes die we hebben van Nijntje.

De hele reeks van Rachel Bright

Favoriete boeken van een driearige

De leeuw in de muis‘ , ‘ Twee vechtende eekhoorntjes‘, ‘Laat maar los koala‘ & ‘Wolfje wil naar huis‘.

Deze reeks zou wel eens beïnvloed kunnen zijn door papa. De boeken hebben elk een supermooie boodschap. De boeken zijn eigenlijk voor oudere kinderen, zeker als ze de boodschap willen begrijpen. Maar jongere kinderen kunnen hier zeker ook van genieten. Super mooie illustraties en leuke teksten.

Moest je nog eens in een boekenwinkel zijn, neem dan zeker eens een boekje van deze reeks vast.

Potjesmuziek – Guido Van Genechten

Favoriete boeken van een driejarige

Dit is de laatste nieuwe favoriet. Potjesmuziek van Guido Van Genechten.

Ze is al lang zindelijk en ook de geluidenboekjes ontgroeit, maar toch is dit een favoriet boekje van Ellie. Eerlijk is eerlijk, ik heb geen idee wat er in dit boek staat. Ik kan je wel zeggen welke geluidjes erin staan want die hoor ik meerdere keren per dag uit haar kamer komen. Maar dit zijn niet mijn favoriete boeken, maar die van Ellie :-).

Binnenkort lees je Oone’s favorieten boeken.

X Jess

Lees meer:

Oone’s favoriete boeken
Mama’s favoriete boeken

Een knus leeshoekje

6 gedachten over “Favoriete boeken | Ellie’s keuze (3 jaar)”

  1. Hier was ze ook grote fan van Anna en Mimi toen ze 3 was. Nu bijna 4 en ik merk dat haar interesse toch begint te verschuiven. Nu leest ze die boekjes zelf voor aan kleine broer van 2. Schattig!

  2. Ik heb zelf geen kinderen en lees dus nooit kinderboeken, behalve eentje. Omdat een vriendin van me het geschreven heeft.
    Het heet ‘Beertje Lief’ en is echt een schattig verhaal met leuke nuances. Misschien een tip voor volgend jaar! 🙂

  3. Ik heb zelf geen kinderen en lees dus nooit kinderboeken, behalve eentje. Omdat een vriendin van me het geschreven heeft.
    Het heet ‘Beertje Lief’ en is echt een schattig verhaal met leuke nuances. Misschien een tip voor volgend jaar (ik denk dat het bedoel bedoeld is voor 4+)! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.