Het heeft een tijdje geduurd, maar hier heb je mama’s favoriete prentenboeken op een rij. Na Ellie’s en Oone’s favoriete prentenboeken, is het mijn beurt. Ik som de favorieten van mezelf apart, omdat onze smaken toch duidelijk verschillen. Ik hou meer van bepaalde schrijvers, dan specifieke boeken. Ik heb graag een boek dat aansluit bij de leefwereld van de kinderen. Tars kiest eerder voor een echt inhoudelijk verhaal. Ellie begrijpt zo’n inhoudelijke verhalen wel, maar ik merk dat zij ook liever boekjes ‘leest’ die bij haar leefwereld aansluiten.

Mama’s favoriete prentenboeken

Kathleen Amant

Ik leerde de boekjes van Kathleen Amant kennen in de opleiding en sindsdien grote fan. Ze weet de leefwereld van 3-4 jarigen goed te omvatten. Ik ben vooral fan van Anna en Heksje Mimi. Ook super schattig getekend.

Mama's favoriete prentenboeken

Voor elk thema dat je kan bedenken , heeft Kathleen Amant al eens geschreven. Luizen, verlies, pijntjes, bezoek aan de boerderij …. Het laatste boek in onze collectie is ‘Anna en het luie oogje’, wat ideaal was toen we net te horen kregen dat Ellie haar oog moest afplakken en een bril moest dragen.

‘De Koe die een ei legde’

Dit boek leerde ik ook kennen tijdens mijn opleiding. Ik heb toen een heel thema uitgewerkt rond dat boek. Het boek is grappig en vol fantasie. Ook een leuk boek om veel stemmen en drama te gebruiken.

Nellie de koe heeft een ei gelegd. Maar echt? Iedereen wacht vol spanning tot het ei uitkomt. Wat zal erin zitten? Een kip? Een koe?

Zoekboeken

Ik vind deze series leuk omdat ik deze kan ‘lezen’ met beide kinderen. Oone geef ik de gemakkelijke opdrachten en Ellie kan de moeilijkere zoeken. Er bestaan zoveel mooie zoekboeken waar we elke keer weer nieuwe dingen in ontdekken. Altijd op zoek naar nieuwe, dus mocht je nog mooie zoekboeken weten, let me know!

favoriete prentenboeken

Beroep boeken van Liesbeth Slegers

Deze favoriet is vooral gekozen als juf. Ik gebruik de boeken over de beroepen heel graag in de klas. Super handig om aan de kinderen uit te leggen wat een bepaald beroep inhoudt. Ook weer supermooie prenten.

favoriete prentenboeken

Rachel Bright

Er is een reden waarom Ellie deze boeken zo graag leest. Omdat wij die natuurlijk ook gewoon veel voorlezen. Rachel Bright schrijft boeken met een (h)eerlijke inhoud over delen, moedig zijn, bang zijn, … Herkenbare gevoelens voor kinderen. Echt een aanrader voor alle leeftijden.

favoriete prentenboeken

Veel leesplezier.
(Elke link brengt je meteen naar het juist boek.)

Willen jullie ook weten welke boeken Tars leuk vindt?

X Jess

Lees meer:

Oone’s favoriete boeken
Ellie’s favoriete boeken

Een knus leeshoekje

3 gedachten over “Mama’s favoriete prentenboeken | De 5 leukste boeken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.